Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Hazaérkeztek fiataljaink

Publikálva: 2016.02.23 Frissítve: 2016.02.23 Rövidpályás gyorskorcsolya

Köszöntötték az ifjúsági téli olimpián szerepelt sportolóinkat.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) székházában köszöntötték, a lillehammeri II. ifjúsági téli olimpiáról hazatért magyar sportolókat.

A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepségen Fábián László, a MOB sportigazgatója gratulált a magyar versenyzőknek, akik a vegyes csapatokat is beszámítva összesen négy érmet nyertek a február 12. és 21. között lezajlott ifjúsági ötkarikás eseményen.

– Nagyszerűen szerepelt a csapat. Bár nem vagyunk igazi téli sport nemzet, az elmúlt hat-nyolc évben mégis egyre szebb sikereket értünk el a téli sportágakban. Az idei felnőtt világversenyek, valamint a mostani lillehammeri játékok eredményei azt ígérik, hogy bizakodva tekinthetünk a 2018-as pjongcsangi, valamint a 2022-es pekingi téli olimpia elé – fogalmazott Fábián László.

Nagy Zsigmond, csapatvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar delegáció nagyot lépett előre, mert a versenyzők Norvégiában, összességében kétszer annyi érmet gyűjtöttek, mint négy évvel ezelőtt, Innsbruckban.

– Megható érzés volt, ahogy a szemünk előtt nyíltak ki ezek a tehetségek, akik emellett végig példamutatóan képviselték a magyar nemzetet is – mondta a sportvezető, aki kiemelte, azért is értékesebbek a mostani eredmények, mert sokkal erősebb volt a mezőny, mint legutóbb Innsbruckban.

A magyar fiatalok rövidpályás gyorskorcsolyázásban, a szegedi Jászapáti Petra (500 méter) révén egy ezüst-, az MTK-s Liu Shaoang (1000 méter) által pedig egy bronzérmet nyertek egyéniben.

– Minimum két egyéni éremért mentem ki, csalódott vagyok, hogy az egyik nem sikerült, bár nem rajtam múlt – jelentette ki Liu Shaoang, akit – elmondása szerint – pengeproblémák akadályoztak a még jobb eredmény elérésében.

További helyezettek még Vértes Nátán, aki ügyességi jégkorongozásban lett ötödik, és csak a finnek óvása miatt csúszott vissza egy pozíciót, valamint az MTK Budapest short-trackese, Sziklási András, aki szintén ötödik lett. Az alpesi sízőknél, Szőllős Barnabás műlesiklásban ért el hetedik helyezést.

Az ifjúsági olimpiák sajátossága, hogy egyes számokban több nemzet sportolóiból összeálló, vegyes csapatok is versengenek. Így ért el még egy második helyet Jászapáti Petra, egy harmadikat a műkorcsolyázó Medgyesi Fruzsina, valamint egy hatodikat Sziklási András.

A lillehammeri II. ifjúsági téli olimpián, nyolc sportágban, összesen tizenöt versenyző képviselte a magyar színeket.

Gratulálunk versenyzőinknek!

(Fotó: MTI, Illyés Tibor)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!