Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Hatodik helyen végeztek a kupában ülőröplabdázóink

Publikálva: 2019.02.24 Frissítve: 2019.02.24 Röplabda

Budapesten, a Törekvés SE csarnokában rendezték az idei Magyar Kupa nyolcas döntőjét ülőröplabdában. Az MTK Budapest két riválisát utasította maga mögé.

Idei első megmérettetésén vett részt szombaton ülőröplabda-csapatunk: a Magyar Kupában csapott össze hét másik klubbal. A szokásos nehézséget az jelentette, hogy míg a mi együttesünket kizárólag hölgyek alkotják, a többiben csak mutatóban akadt egy-egy a férfiak mellett, illetve további hátrányt jelentett a háló magassága, amely az erősebbik nem versenyein tíz centivel feljebb van – most is így volt, ezt kellett átütniük a mi alacsonyabb termetű játékosainknak is.

Na de félre a kifogások keresésével! Csapatunk négy meccset játszott, hármat a csoportjában, egy pedig helyosztó volt, ezek közül egyet nyert meg, és mivel ezt a csoportküzdelmek során sikerült, kapásból két riválist utasított maga mögé vele. Ami reális is, körülbelül itt tartunk jelenleg tudásszintben a többiekhez képest, az előrelépést az jelentette volna, ha sikerül győztesen megvívni az ötödik helyért lejátszott mérkőzést. Nos, ez nem jött össze, még ha nem is hiányzott sok hozzá.

Folytatás tavasszal a bajnokságban, ott immár három nyert szettre menő mérkőzésekkel!

A csoportküzdelmek során:

Mozdulj SE Vác–MTK Budapest 2:0 (10, 8)

MTK Budapest–Hamburger SE Nagykanizsa 2:0 (17, 17)

OKI Feniks Kikinda–MTK Budapest 2:0 (15, 6)

Az 5. helyért:

Vasas–MTK Budapest 2:0 (21, 19)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!