Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Hat pont a rangadón (VIDEÓ)

Publikálva: 2019.04.10 Frissítve: 2019.04.10 eSport

FIFA Pro Clubs csapatunk a Puskás ellen kezdett, kettős győzelemmel.

A FIFA 19 második Pro Clubs idényében csapatunk rögtön az első fordulóban rangadóval kezdett, ellenfelünk sokszor tört borsot orrunk alá, így kellő motivációval álltunk hozzá a Puskás elleni mérkőzéshez. 

Csapatunk Borbás – Hartl, Szabó, Sliders, Vári – Balásfalvi, Rácz, Czifra Ati, Kárpáti, Chris_Maj – Czifra Tomi összeállításban lépett pályára mindkét találkozón. Az előző szezonhoz képest változás, hogy Czifra Ati a középpályán kapott szerepet, így ezen a mérkőzésen is volt váratlan meglepetés ellenfelünk számára.

Az odavágón a középkezdést követően rögtön támadásba lendültünk, már a harmadik percben Sliders lövése éreztette szándékainkat. Erre jól reagált a Puskás, így a játék főleg a középső harmadban zajlott, a kiugratások pontatlanok voltak mindkét oldalon, a védők jól olvasták a játékot. 

A 30. percben Balásfalvi előtt adódott lehetőség, de a kapus kifutása miatt nem tudta jól ellőni a labdát, majd a 36. percben Rácz Bandi távoli kísérlete suhant el a kapufa mellett. A 42. percben ismét csapatkapitányunk lőhetett, a kapus belekapott, és szögletre mentett, amiből érkezett az első gól. Chris_Maj sarokrúgását Balásfalvi kapta, hátrapasszolt Kárpátinak, aki centerezett, a bevetődő Szabó pedig fejjel juttatta a labdát a rövid alsóba. 

Előnyünket perceken belül megdupláztuk. Czifra Ati labdaszerzését követően Chris_Maj, Kárpáti majd Czifra Ati volt a labda útja, a védők között kiugró Czifra Tomit észrevette testvére, a labdát kapásból a kapuba rúgta csatárunk, így a szünetre kétgólos előnyben vonultunk.

A fordulást követően többet próbált támadni a Puskás, de álltuk a sarat, sőt helyzeteket is ki tudtunk alakítani, de ezekből újabb találatot nem szereztünk, a ziccereknél rossz döntéseket hoztunk, illetve ellenfelünk kapusa védte a lövéseket.

Három ponttal a zsebünkben a visszavágón is ezt a teljesítményt céloztuk meg, így változatlan felállással vágtunk neki a találkozónak.

Az első helyzet most a Puskás előtt adódott, de Borbás jó ütemben vetődött ki, így lövésig nem jutottak el. Percekkel később ismét kapusunkon múlott, hogy nem szerzett gólt a Puskás, előbb beadást, majd távoli bombát kellett kiöklöznie. A nyomás alól nem szabadultunk fel, és az első huszonöt perc után kontrákra álltunk át, és gólt is szereztünk. Gyorsan végigvitt támadásból Chris_Maj passzolt középre, ahol Czifra Tomi igazítás nélkül belsővel lőtt a bal kapufa mellett a hálóba.

A 33. percben Balásfalvi éles szögből kísérletezett, de a kapufa útját állta a labdának. A szünetig több gól nem esett, a második félidőre így egygólos előnnyel készültünk. Valamelyest lankadt ellenfelünk dominanciája, többször tudtuk a saját játékunkat mutatni, passzjátékunk is előtérbe került a kontrák mellett. 

Második találatunkat tizenhatoson belüli kavarodás előzte meg a 74. percben. Szöglet után a labdát nem tudták sem a mezőnybe, sem a kapu felé elrúgni, az egy négyzetméterre eső játékosok száma elérte a hatot, és a flipperezést követően Czifra Ati reagált leggyorsabban, az üresen tátongó kapuba pedig már csak be kellett passzolnia, megduplázva ezzel előnyünket, és beállítva a végeredményt.

Az MTK Budapest eSport Szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!