Tenisz
Piros Zsombor

Hárspataki-arany a végére (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.02.22 Frissítve: 2017.02.21 Karate

Megduplázta az érmei számát a magyar küldöttség a szófiai korosztályos karate Európa-bajnokságon: az U21-esek zárónapi küzdelmeiben az MTK Budapest karatékája, a Brüll Alfréd Akadémia tagja, Hárspataki Gábor (75 kg) arany-, Kiss András (60 kg) és György Dániel (84 kg) pedig bronzérmes lett. A magyarok összesen hatszor állhattak dobogóra.

– Most már tudunk beszélni, csak éppen csapatképet készítettünk, szerintem jól sikerült – felelte Büchler Zsolt utánpótlás-kapitány a telefonba, amikor a Szófiában zajló korosztályos karate Európa-bajnokság záró napjának értékeléséért kerestük. Elvileg csupa mosolygós fiatal s edző szerepelhetett a fotón, hiszen a magyar küldöttség összesen hat éremmel zárta a kadet-, junior- és U21-es korosztály versengéseit, ráadásul vasárnap három dobogós helyezést gyűjtöttek be az U21-es karatékák.

Büchler nem kiabálta el a dolgot, amikor úgy köszönt el szombaton, hogy reméli, a záró napon megszületik az első magyar aranyérem is: a korosztályban már világbajnok Hárspataki Gábor (75 kg) nem talált legyőzőre a kontinensviadalon.

Elolvasom a cikket az utanpotlassport.hu oldalon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!