Atlétika
Nemes Rita

Hársi kijutott az Európa-játékokra

Publikálva: 2019.03.31 Frissítve: 2019.03.31 Karate

Csapatban hetedik helyen végeztünk.

A Guadalajara-i felnőtt Európa-bajnokságon eredetileg hat versenyzőnk képviselte volna Magyarország és az MTK Budapest színeit, de sajnos Czagány Dóra egészségügyi okok miatt nem utazhatott, így négy férfi és egy női versenyzőnk lépett tatamira.

Sterck Laura – női katában – az első körből a második legjobb helyen jutott tovább a legjobb 16 közé, azonban onnan sajnos nem sikerült a továbblépés, így éremközelbe nem került, a 15. helyen végzett.

Fehér Péter, U21-es versenyzőnk a -60 kg súlycsoportban vívta ki magának a jogot hogy ott lehessen az Európa-bajnokságon a felnőttek között, és az első meccsén teljes szívvel hajtott, de 2-0-ra így is az észt bizonyult jobbnak. Neki nagyon sok lehetősége van még a bizonyításra.

Hárspataki Gábor – egyéni kumite, -75 kg súlycsoportban – első mérkőzését megnyerte a francia Da Costával szemben, a második meccs nagyon kiélezett volt a török Eltemurral, de sajnos Gábor maradt alul, vigaszágra sem került így ez eredmény nélkül zárt, azonban ez nem módosította a ranglistát, igy biztosan ott lesz az Európa-játékokon. 

Tamás Ferdinánd és Gyovai Roland szintén U21-esként kapott lehetőséget, Gáborral együtt tagja voltak annak a férfi csapatkumitének, mely 7. helyen zárt az Európa-bajnokságon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!