Atlétika
Nagy Marcell

Háromból három

Publikálva: 2017.01.22 Frissítve: 2017.01.22 Sakk

Az MTK Budapest mindhárom csapata győzni tudott a negyedik fordulóban.

Az MTK Budapest mindhárom együttese győzelemmel zárt a budapesti felnőtt csapatbajnokság negyedik fordulójában.

Halász Tamás, feszült pozíciós harcban gyűrte le Boguszlavszkij nemzetközi mestert. Csizmadia László mindent megpróbált az ellenfél nagy tehetségű ifjúsági játékosa, Füredi Erik ellen, de a végjátékban alulmaradt. Szabolcsi János magabiztosan győzött a világossal évtizedek óta rossz varit játszó Havasi János ellen. Terbe Juli minőséghátrányban küzdve, nagyon hosszú partiban tartotta otthon a fél pontot. Dudás Eszter kihasználta Káposztás mester hibáját. Vitályos Márton és Tóth-Katona Tamás is kissé lebecsülték idős, rutinos ellenfelüket, akik egyszerűen leütötték a felkínált anyagot, és érvényesítették előnyüket. Farsang Péter és Molnár József hosszabb kihagyás után tértek vissza idén a versenysakkozásba, még időre van szükségük, hogy visszanyerjék régi formájukat. Fodor Péter szellemes játékkal, ellenállhatatlan támadással nyert. Kovácsy Barnabás kétgyaloghátrányos végjátékát nagyon szívós munkával tartotta remire. Fodor Kornél látványosan mattolta be ellenfelét.

MTK Budapest III. – Vasas SC II. 6,5-5-5

Terbe Zsuzsi ellen Bernei mester tartotta fehérrel a remit. Rádai Zoltán gyalogáldozatos változatban támadott, de elfogyott a kezdeményezése, viszont sikerült nagy küzdelemben remire mentenie a végjátékot. Czumbel Péter szellemesen kontrázgatott, ugyancsak remi lett a vége. Ványa János, Schreuder Misja, Yip Michael és Kálóczi Kristóf kiegyenlített állásokat adtak remire. A csapat második fele szállította a sikereket: Juhász Ágoston sötéttel is nyert végjátékot hozott ki a megnyitásából, és előnyét biztosan érvényesítette. Gehér Koppány ellenfele el se mert jönni. Gehér László és Gehér József magabiztosan érvényesítette előnyét. Birovecz Ben Jordán rossz napot fogott ki, hatalmasakat hibázott, de legendás küzdőképességével visszahozta a sírból az egész egységet.

MTK Budapest IV. – Törekvés SE 8,5-3,5

Kemény Vagyim aktívan játszva és fejlődési előnyt elérve nem könnyen, de magabiztosan hozta a partit. Koltai Dániel a királyindiaiban sötéttel aktív, éles partit játszott magasabb élős ellenfelével, végül nem ütött át a támadása, bele kellett nyugodnia a döntetlenbe. Weszely György világossal végig kezdeményezve a végén hulla reminél egyetlen hibás lépéssel vesztett. Virág Bálint a saját idejéből mindössze 20 perc alatt gyanús végjátékra egyszerűsített, amit aztán azért természetesen jó technikával megnyert. Barsi Botond térelőnyét fonalasan váltotta az ellenfél királya elleni védhetetlen matt-támadásra. Forgács András, a hamar megszerzett gyalogelőny után könnyedén játszotta túl ellenfelét. Gervai István hátrányba került a középjáték után, de szívósan védekezve szinte már nyerő pozícióból adhatta végül döntetlenre. Varga Boldizsár jó szicíliai partit játszott, vezérelnézésbe hajszolta kifáradó ellenfelét. Koltai Dórit megnyitásban meglepték, de erőfölényét a későbbi időzavarában is érvényesíteni tudta. Dán Anna a gyors remiajánlat elutasítása után nem tudott előnyt csiholni, végül a már neki rosszabb állásban visszaajánlotta azt. Géczi-Zajzon Kristóf a középjátékban túlszámolta ellenfelét, és gyorsan győzött. Szalay-Öcsák Bánk gyorsan végjátékra egyszerűsített, majd miután ügyesen nyerésig játszotta azt, kevésbé alapos számítással de az állásból fakadó kisebb szerencsével begyűjtötte a pontot.

ATTE-ARISZ – MTK Budapest V. 2,5-9,5

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!