Atlétika
Szabó Beatrix

Három tehetséggel erősítettünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.11.23 Frissítve: 2018.11.23 Brüll Alfréd Akadémia

Gábor Netta, Moldován Milán és Somogyi Zsombor is kék-fehérben folytatja.

A magyar kajak-kenu sport legnagyobb ígéretei közül négyen is az MTK Budapest színeiben, a Brüll Alfréd Akadémia támogatását élvezve folytatják pályafutásukat.

Ahogy Balázs Péter, kajak-kenu szakosztályunk vezetője elmondta, a 2024-es olimpiát vesszük célba, de „nem sértődünk meg” ha kvalifikálnak Tokióra...

Ismerkedjünk meg új sportolóinkkal!

Moldován Milán alig 20 éves, a Merkapt Mekler SÉ-ből érkezik. Ifjúsági világbajnok, de már az U23-as Eb-n és vb-n is rajthoz állt C1 1000 méteren (olimpiai szám). Az idei felnőtt országos bajnokságon 5. helyen végzett 500 és 1000 méteren is, alig maradt le a világbajnoki kvalifikációról. Balázs Péter reményei szerint remek párost alkothatnak Kállai Róbert Gidával. 

Gábor Netta 2000-ben született, és a Tiszaújvárosi KKSÉ-ből igazolt klubunkhoz. Ezüstérmes volt az ifjúsági Európa-bajnokságon, K1 200 méteren (olimpiai szám). Ő is tagja az ún. „párizsi keretnek”, a szövetség kiemelten foglalkozik vele. Somogyi Szilviával vagy Sólyom Dórával is indulhat párosban. 

Somogyi Zsombor 2003-ban született, előző klubja a Csepeli KKE. Zsombor serdülő válogatott, ötszörös síkvizi és maratoni magyar bajnok, ORV-induló. A magyar kajak-kenu sport egyik legnagyobb tehetsége, kiváló a technikája, elszánt, akaratos. 

Aki pedig már korábban igazolt hozzánk, de mostantól tagja a Brüll Alfréd Akadémiának, Potoniec Zsófia. Ő szintén korosztályos Európa-bajnoki ezüstérmes, a Kis-Duna SÉ-ből érkezett, egy ideje már Kőbán Ritával dolgozik. Zsófi felnőtt magyar bajnoknak vallhatja magát.

Üdvözlet a fedélzeten! Sok sikert kék-fehérben!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!