Atlétika
Jankovics Dániel

Három szettben nyert a tavalyi döntős Bogotában

Publikálva: 2019.04.10 Frissítve: 2019.04.10 Tenisz

Lara Arruabarrena szetthátrányból fordított.

Claro Open, Colsanitas (250 ezer dollár, salak), egyes, 1. forduló
Lara Arruabarrena (spanyol)–Babos Tímea 6:7 (7-9), 6:4, 6:1

A mérkőzés 2 óra 15 percig tartott Bogotában.

A 65 perces első játszma két részre szakadt, mivel Timi 4:1-es vezetésénél jött az hosszabb esőszünet. Az MTK Budapest 25 éves játékosa addig hatékonyan adogatott, a második gémben nagy csatában, 40-re nyerte el ellenfele szerváját, a harmadik esélyt használta ki. Timi ezután bréklabdát hárított, majd hamarosan jött a kényszerszünet.

A várakozást követő folytatásban egyik játékos sem remekelt a szervája mögött, Arruabarrena kétszer nyerte el ellenfele adogatását, de közben 4:3 után elveszítette a sajátját. Aztán 5:5 után már mindkét játékos hozta a saját játékát, jöhetett a tie-break.

Timi a rövidítés elején kétszer veszített adogatópontot, majd 1-4-ről 6-4-re fordított. Ezután Arruabbarrena sorozatban három labdamenetet nyert, kétszer fogadóként, így szettlabdához jutott. Timi ekkor kétszer brékelt, majd adogatóként lezárta a nyitó felvonást.

Sajnos a 45 perces második játszma fordulatot hozott. A tavaly Bogotában döntős spanyol játékos két rendkívül szoros fogadójátékot nyert, másodszorra ellenfele 40-15-ös előnyéről…Timi nem adta fel, visszavette mindkét bréket, feljött 5:4-re. Ekkor azonban nem tudta hozni a szerváját, ez pedig kulcshelyzet volt.

A döntő játszmában Arruabarrena rendkívül hatékonyan szervált, kétszer simán el is nyerte ellenfele adogatását. Ezúttal pedig nem volt visszaút 5:1-ről, az utolsó gémet 15-re hozta a spanyol játékos.

A tervek szerint Timi legközelebb a 250 ezer dolláros, isztambuli WTA Tour-verseny selejtezőjében lép pályára.

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!