Atlétika
Krizsán Xénia

Három pont Szombathelyről (VIDEÓ)

Publikálva: 2020.01.17 Frissítve: 2020.01.17 Röplabda

Visszavágtunk a Haladásnak az őszi vereségért, Devaney debütált.

Hungast Haladás–MTK Budapest 0:3 (–23, –28, –22)
Haladás Sportkomplexum, 200 néző
Vezette: Mezőffy, Halász E. (Takács Á., Gyulai)

Hungast Haladás: Cicic 2, Császár 13, Vacsi 7, Wallner 8, Miranda 10, Pickering 3
Csere: Lojen (liberó), Lescay 8, Szendrődi, Csóka 1
Vezetőedző: Leiszt Máté

MTK Budapest: Durst 4, Takács D. 11, Zólyomi 3, Petőváry 20, Kiss G. 12, Király A. 6
Csere: Nagy F., Szalai A. (liberók), Vezsenyi, Lesi, Devaney 6
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda Extraliga 12. fordulójában csapatunk közvetlen riválisa, a Hungast Haladás otthonába látogatott. A két együttes őszi összecsapását – kétszettes hátrányból felállva – 3:2-re a szombathelyiek nyerték, így volt miért visszavágni.

Az első játszma eleinte kiegyenlített játékot hozott, majd 9-9 után meglógni látszott a Haladás. Tóth Gábor két gyors időkéréssel igyekezett elejét venni a hazaiak „szökésének”, és végül sikerrel járt: 18-18-nál ismét utolértük ellenfelünket. Fej-fej mellett érkeztünk a hajrához, és bár az első szettlabdánkat még hárítani tudta a Haladás, a másodikat már nem, így Kiss Gréti elegáns ejtésével behúztuk a játszmát (23-25).

Az első szett megnyerése hatalmas lökést adott a csapatnak, a második játékrészben azonnal leszakítottunk a hazaiakat: Leiszt Máté előbb 10-6-nál, majd 14-8-nál kért időt, mindhiába. 21-13-nál talán már el is hittük, hogy megvan a szett, a Haladás pedig szépen, lassan elkezdett felzárkózni. Még így is magabiztos előnnyel érkeztünk a hajrába, azonban a hazaiak hat (!) szettlabdánkat is hárították, így következhetett az idegek harca. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de sokáig nem akart eldőlni a játszma. 28-28 után aztán Durst Anna remek blokkjával előnybe kerültünk, majd Király Ancsi ász értékű nyitásával lezártuk a játékrészt (28-30).

A harmadik játszmának már a héten igazolt Katie Devaneyvel a soraiban vágott neki csapatunk. Bár a hazaiak 13-13-ig tartották velünk a lépést, a folytatásban három-négypontos előnybe kerültünk, amit ezúttal a szett végéig meg is őriztünk. Petőváry Panni blockoutjával ért véget a találkozó, így három ponttal távozhattunk Szombathelyről (22-25).

Folytatás január 25-én: az 1. MCM-Diamant Kaposvárt látjuk vendégül Budaörsön.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!