Atlétika
Magyari Zoltán

Három negyedig tisztességgel helytálltunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.03.10 Frissítve: 2018.03.10 Kosárlabda női

Az Európa-kupában edzett győriek erős kezdés után, két izzadtságszagú középső negyedre kényszerültek. Tartalékos csapattal, végül 25 pont feletti különbséggel kaptunk ki.

Szombaton este visszatért az NB I-es kosárlabdaélet a Városmajorba. Nagy Dóra együttese a dobogó harmadik fokán álló CMB Cargo UNI Győrt fogadta. A csapat tagjai között régi ismerősöket köszönthettünk. Jogelődünknek számító BSE nevelésként tért vissza egykori utánpótlássikerei színhelyére Simon Zsófia, illetve már ex-MTK-sként üdvözölhettük a Győrben játszó Nagy-Bujdosó Nórát.

Két amerikai légiósa nélkül érkezett ellenfelünk, ami legalább akkora érvágás volt számukra, mint a hazai oldalon Horváth Betti kiesése. Bokasérüléssel bajlódó irányítónk ezúttal csak a padról szurkolhatott csapattársainak.

Nagy Dóra, a Pál Szandra, Zólyomi Karina, Adamecz Lilla, Szabó Flóra, Wéber Fruzsina összetételű ötössel nyitott, akik bár a vezetést 2-0-nál megragadták, de ettől kezdve jött a győri nyomás. 12 pontos szériájukat kénytelen volt vezetőedzőnk időkéréssel megtörni, majd a rendezett sorok után újra erőre is kaptak lányaink.

A padról beszállók fontos pontokat tettek a táblára, center poszton Andrijana Cvitkovic és Székely-Horváth Zsuzsanna új erőt hozott, de csapatszinten is feljavultunk a negyed végére. A két éve, éppen Győrből érkező Koch Dóra is betalált, akinek szerepe egészen sokrétű lett csereirányítóként, és a védelem elsőszámú vezénylőjeként. Bár húsz pont alatt nem bírtuk tartani vendégeinket, Zsuzsi negyedvégi triplájával még tízpontos differencia közelében maradtunk.

Hasonló kép körvanalazódott a második tíz percben is, mindkét oldal agresszív játékra törekedett, de a győriek letámadása bizonyult hatékonyabbnak. Összesen 11 eladott labdát eredményezett az első félidőben a zöldmezesek kőkemény védekezése, ezekből pedig 19 pontot is dobtak.

Dorci és Lilla hárompontosaival támadásban sikerült ekkor jobb periódust futnunk, azonban hiába jöttünk vissza 25-35-re, védekezésben több komoly hibát vétettünk, Völgyi Péter együttese így újból húsz pont fölé ment.

Fordulást követően magasabb fokozatba kapcsoltunk. Andy dupláját Szandi és Lilla triplája követte, nem is csoda, hogy megelégelve a 9-7-es negyedkezdést a vendégek mestere időt kért. Sikerült védekezésben felvenni a kellő agresszivitást, jó ritmusból építkezhettünk, aminek hála újból tíz pont közelébe kerültünk. Eladott labdáink száma ugyanakkor tovább nőtt, és sok rontott dobással zártuk a harmadik, végül egálra végződő negyedet.

A záróetapban légiósait zömében pihentethette Völgyi Péter, ám a keretek mélysége közti különbség, a cseréiket látva ütközött ki legjobban, amikor a korábbi, illetve a jelenlegi magyar válogatottak alkották aktuális ötösüket. Vendégeink ekkor sem adták alább letámadásukat, nem véletlen, hogy lefújáskor 23 eladott labdával zártuk a mérkőzést.

Végeredmény: MTK Budapest 49-75 (13-24, 16-22, 14-14, 6-15)

Legjobb dobóink: Adamecz Lilla 9/6 pont, Koch Dóra 7/3, Szabó Flóra 7, Székely-Horváth Zsuzsanna 7/3, Zólyomi Karina 7/3

STATISZTIKA

Nagy Dóra: – 35 percig elég jó játékot láttunk, bár rengeteg hibával játszottunk. A pontszerzéssel még mindig akadnak gondjaink. Gyönyörű lehetőségeink voltak, de nem tudtuk őket értékesíteni. Olyan helyzeteket dolgoztunk ki, amiket csak mi ronthattunk el, ezeken dolgoznunk kell.

Utolsó hazai mérkőzésünk után két bajnoki maradt hátra az alapszakaszból. Legközelebb jövő szombaton Zalaegerszegre, majd március legvégén Ceglédre látogatunk, melyet követően az alsóházi rájátszás, a Playout következik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!