Kézilabda
Fekete Bozsana

Három negyedig éltek győzelmi reményeink

Publikálva: 2018.03.17 Frissítve: 2018.03.17 Kosárlabda női

Kezdő irányítónk nélkül, derekasan helytálltunk a ZTE otthonában, de a végén felülkerekedett a rutinosabb hazai csapat.

A női kosárlabda NB I 21. fordulójában, az alapszakasz utolsó előtti mérkőzésén Zalaegerszegre látogattunk. Nagy Dóra továbbra sem számíthatott válogatott irányítójára, Horváth Bettire, aki bokasérüléséből lábadozik.

Az elmúlt hetekhez képest némiképp fel is borult a kezdő ötösünk, Pál Szandra, Zólyomi Karina, Adamecz Lilla, Székely-Horváth Zsuzsanna és Szabó Flóra azonban remek rajtot vett. Igaz, ellenfelünk amerikai bedobója Janeesa Jeffrey nem tudta vállalni a játékot, ami esélyeinket nagyban javította.

Óriási adok-kapokkal kezdődött az összecsapás, egyik oldal sem fektetett túl nagy hangsúlyt a védekezésre, valóságos dobópárbajba fogtak a csapatok, amiben korántsem maradtunk alul. 13-10-ig jutottak a csapatok az első negyed derekára, majd Zsuzsi első tripláját hazai időkérés követte. Fajsúlyos kérdés lett a védekezések felkeményedése, amit ezen a ponton mindkét oldal komolyan is vett. A sok faultot hozó első játékrészben továbbá a cserepadok is egyre fontosabbá váltak. Míg az ellenfél csak hét embert forgatott az első félidőben, a padról beszálló Wéber Fruzsi, Koch Dóra vagy épp U20-as fiatalunk, Szeitl Vanessa is remek játékkal segítette csapatunkat.

Hatpontos hátrányban jöhetett a folytatás, ahol előkerült a héten többször is gyakorolt zónavédekezésünk. Ez látványosan megfogta a ZTE játékosokat, akik zsinórban hét támadás alatt nem tudtak betalálni. A szerzett labdákból, lepattanókból pedig sikerült indulni, válaszainkkal bőven tíz pont alatt tartottuk a különbséget.

A félidő végére jól összeállt ötösünk védekezésébe egyre több hiba csúszott, és ezeket a hazaiak külföldi és rutinos, magyar játékosai ki is használtak.

A különbség ebben is mutatkozott meg leginkább, hiszen már félidőben az osztrák Koziar és az amerikai Parker jutott kétszámjegyű pontig, míg a maradék öt, pályára lépett játékosukból csak kettő szerzett kosarat. Ezalatt a tízfős budapesti rotációból nyolcan tettek pontokat a táblára, csak épp senki nem jutott el tíz pontig.

Fordulást követően nehezen találtuk támadásaink ritmusát. Az első pár perc nem is hozott egyáltalán pontot, majd a csendet Zsuzsi újabb hármasa törte meg, de a ZTE kispadjánál a két külföldi center faultgondja is komoly fejfájást okozhatott.

Egálra hoztuk ki a harmadik negyedet, aminek nyolcpontos differenciával kanyarodhattunk, bőven látóhatárban maradtunk.

A záró etapra azonban nem maradt erőnk, hogy tovább fussunk az ellenfél után. Húzóembereik  más sebességbe kapcsoltak, és ha védekezésünk még jól is zárt, támadó oldalon szinte semmit sem tudtunk értékesíteni. Agresszivitása nem volt már a támadásoknak, kinti kísérleteink pedig nem találtak célt. Mindössze két dobott ponttal zártuk ezt a szakaszt, ahol így elúszott a találkozó.

ZTE NKK – MTK Budapest 63-46 (26-20, 13-11, 13-13, 11-2)

Legjobb dobóink: Székely-Horváth Zsuzsanna 15/6 pont, Szabó Flóra 9, Koch Dóra 5/3, Wéber Fruzsina 5, Adamecz Lilla 4, Szeitl Vanessa 4

STATISZTIKA

Nagy Dóra: – Harminc percig jó meccset játszottunk, aminek nagyon örülök. Sajnos a végére elfáradtunk és támadásban nem tudtuk ugyanazt nyújtani, amit addig.

Egyszerre volt bosszantó és lelkestő ez a meccs, hiszen Horváth Betti hiányában egészen más ötösökkel játszottunk, olyan játékosok léphettek elő, mint Szeil Vanessa, aki mindkét térfélen hasznos játékot nyújtott. Habár a végére elfogyott a lelkes, vérbeli csapatjátékunk, a tavaszi Playoutra értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk Zalaegerszegen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!