Taekwondo
Patakfalvy Luca

Három magyar bronz az olimpia helyszínén (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.10.14 Frissítve: 2018.10.14 Karate

A hazai karate történetének egyik legjelentősebb eredményét érte el Tadissi Martial, Hárspataki Gábor és Molnár Dániel, hiszen dobogóra állhattak az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó versenyen.

A három magyar küzdő ráadásul a sportág 2020-as, ötkarikás debütálásának helyszínén, a Tokióban megrendezett – 70 ország 664 sportolóját felvonultató – Karate1 Premier League viadalon szerzett bronzérmet. Eredményük komoly reményekre jogosít a novemberi világbajnokság előtt.

A „három a magyar igazság” mondás illik leginkább válogatottaink teljesítményére, hiszen hárman állhattak fel a dobogó harmadik fokára, és ezt immár harmadszor tették meg így együtt az idei Premier League-ben – ám először olimpiai pontszerző viadalon. A sorozat tavasszal lebonyolított dubaji és a marokkói állomásán Tadissi, Hárspataki és Molnár szintén egyaránt bronzérmet nyertek, ami jelzi, hogy nem egyszeri, „kicsúszott” eredményről van szó, hanem mindhárman a világ jelenlegi közvetlen élvonalába tartoznak.

Az MTK Budapest karatékája, Hárspataki Gábor immár második érmet gyűjtötte be a nyáron rajtolt olimpiai pontszerző sorozatban, hiszen szeptemberben Chilében is bronzérmet akasztottak a nyakába. A 75 kg idei Eb-ezüstérmese a selejtezők során csak a hazai pályán tatamira lépő Moritól kapott ki, a bronzmeccsen pedig fordulatos mérkőzésen verte a világ talán legvirtuózabb küzdőjét, az ukrán Horunát. Az összecsapáson az ellenfél tett szert 3-0-ás előnyre, de az MTK kiválósága egy ütéssel 3-1-re szépített, majd egy hárompontos fejrúgással fordított. 
 
Hárspataki Gábor eredményei:
 
A 16 közé jutásért: -Zaborski (macedón) 8-2
Nyolcaddöntő: -Alnajjar (jordániai) 3-1
Negyeddöntő: -Mori (japán) 0-5
Vigaszág: -Ajnazarov (kazah) 1-0
A harmadik helyért: -Horuna (ukrán) 4-3

Szép volt Hársi!

Az MTK Budapest színeit képviselte katában Koch Szabolcs, akit japán ellenfele az első körben megállított és Sterck Laura, aki 9. pontszerző helyen végzett. Kumitében Czagány Dórának az első, míg Tamás Ferdinándnak a második körön nem sikerült továbbjutnia.

A torna statisztikái itt.

Forrás: karate.hu
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!