Atlétika
Krizsán Xénia

Három hét szünet után, az utolsó két mérkőzés előtt

Publikálva: 2015.02.19 Frissítve: 2015.02.18 Röplabda

Az MTK Budapest NB I-es röplabdacsapata legutóbbi, Budaörsön aratott 3-1-es győzelme után három hét szünet következett. Persze, nem a szó szoros értelmében, csak a versenynaptár szerint. A valóságban keményen készültek a következő mérkőzésekre.

Dégi Barbaráék a héten kétszer is pályára lépnek. Február 20-án (pénteken) az UTE otthonában, 22-én (vasárnap) pedig az Ikercsarnokban, a Fatum-Nyírsuli házigazdájaként.

Szél Mártát, az MTK Budapest trénerét kérdeztük arról, mit vár a lila-fehér gárda elleni visszavágótól.

– Az UTE pályán sem lesz egyszerű a dolgunk, hiszen nem sokkal nagyobb a csarnok, mint a budaörsi, viszont sokkal több szurkoló előtt fogunk játszani. Ellenfelünk magasabban jegyzett csapat, mint mi, idegenlégiósokkal teletűzdelt játékosállományuk van. Szeretném, ha úgy állnánk ki ellenük, hogy nekünk nincs veszíteni valónk, játsszunk bátran!

Korábban pedig így nyilatkozott a szakember, a nyíregyházi csapat elleni második rangadóról:

– A Fatum-Nyírsuli ellen, első körben meglepetés-győzelmet arattunk. Mindenki azt várja, hogy itthon majd könnyebb lesz, de tudjuk, hogy a Nyíregyháza elküldte a sérüléssel bajlódó kubai játékosát, viszont hoztak helyette másikat. Ellenünk egyébként nem játszott a kubai, elég volt a magyar játékosokkal megküzdenünk, remek állományuk van. Vagyis az alapszakasz utolsó mérkőzése sem lesz sétagalopp, ekkor már körvonalazódik a csapatok helyezése. Nekünk nagyon nem mindegy, hová kerülünk. Minden pontért keményen dolgoznunk kell az összes csapat ellen.

21. forduló

UTE – MTK Budapest

Időpont: 2015. február 20. (péntek) 17:00

Helyszín: Tungsram csarnok, Bp. IV. Megyeri út 6.

22. forduló

MTK Budapest – Fatum-Nyírsuli

Időpont: 2015. február 22. (vasárnap) 17:00

Helyszín: Ikercsarnok, Bp. XII. Szamos utca 2/C

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!