Atlétika
Jankovics Dániel

Harmadszor is legyőztük a TF-et (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.02.03 Frissítve: 2019.02.03 Röplabda

Alaposan meg kellett küzdeni érte, de csak meglett a három pont.

MTK Budapest–TFSE 3:0 (22, 17, 17)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 100 néző
Vezette: Sík, Nagy L.

MTK Budapest: Vezsenyi 18, Szerényi 12, Lesi 5, Godó 8, Kis R. 12, Kökény 3
Csere: Szalai A. (liberó)
Vezetőedző: Tóth Gábor

TFSE: Németh J. 2, Poór 5, Czakó 2, Oláh D. 3, Veress 7, Villám 7
Csere: Dobrovits (liberó), Boller (liberó), Horváth Z. 1, Villányi 2, Zgyerka-Édes 7
Vezetőedző: Molnár István

A női röplabda NB I Liga 17. fordulójában csapatunk a sereghajtó TFSÉ-t látta vendégül a Városmajorban. A szezon során immár harmadszor csapott össze egymással a két együttes, az első két alkalommal Tóth Gábor tanítványai nyertek 3:0-ra.

Vezetőedzőnk tartotta magát a mérkőzés előtt elhangzottakhoz, ezúttal elsősorban az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutó csapattagok bizonyíthattak. Bár az első játszma a vártnál talán kicsit nehézkesebben alakult, nem igazán érhette szemrehányás az ezúttal a kezdőben helyet kapó fiatalokat, Szerényi Grétát, Lesi Olíviát, illetve Kökény Nórát (25-22).

Bár a második játszma már inkább a papírformának megfelelő mederben folyt, a vendégek ezúttal sem adták olcsón a bőrüket. Molnár István 11-7-nél kért időt, hogy elejét vegye csapatunk rohamainak, de a játékrész derekán már nyolc pont volt az előnyünk. Ezt a szett végéig meg is őriztük, így végül magabiztosan húztuk be a második játszmát (25-17).

A harmadik szett ismét döcögősen indult, már négy ponttal is vezettek a vendégek, mire sebességet váltottunk, és a játékrész derekára magabiztos előnyre tettünk szert. A fiatalok továbbra is lelkes játékkal hálálták meg a bizalmat, így végül újabb három ponttal abszolváltuk a TFSE elleni utolsó meccsünket (25-17).

A lányok legközelebb február 9-én, a Balatonfüred otthonában lépnek pályára.

Tóth Gábor:Örülök, hogy ezúttal azok tudtak játszani, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Gyakorlatilag a junior csapatunk gerince játszott most egy NB I-es mérkőzést. Jól vizsgáztak a lányok, persze van még tere a fejlődésnek, de idén először játszottunk ebben az összeállításban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!