Kézilabda
Kobela Tamara

Harcias fordítás az utolsó percekben

Publikálva: 2017.04.02 Frissítve: 2017.04.02 Kosárlabda női

Idén NB I-es rutint szerzett fiatal játékosaink igazi vezérek voltak a másodosztályú bajnokin.

Az MTK Budapest amatőr női NB I B-s csapata komoly téttel bíró mérkőzést játszott szombat este a Kiss Lenke Kosársuli ellen. Fiatalokkal, juniorkorú játékosokkal bőven tűzdelt együttesünk győzelem esetén a nyolcadik, még éppen rájátszást érő pozícióba ugrik, ezzel kivívva a tavaszi utószezonban való részvételt.

Konta Gyula csapatában az A-csoportos keretben gyakran lehetőséghez jutó Jankó Flóra, Wéber Fruzsina, Tarnai Kata hármas a felek legutóbbi találkozóján nem játszhatott elsőosztályú elfoglaltságuk miatt, így nagyarányú vereség is lett az idegenbeli találkozó vége. Ezúttal mindhárman játékra készen várták a mérkőzést.

A lányok remekül kezdtek, az első negyedben tíz pont fölé is tornázták a különbséget, majd tíz perc után 26-16 állt az eredményjelzőn. Érdekesség, hogy a 26 hazai dobott pontból 22-ért a fent említett hármas felelt ekkor.

Rövid pihenő után nagyot változott a játék képe. 7-0-ás futással kapaszkodott a KLKS, az első MTK-s kosár a második játékrész ötödik percében érkezett csupán. Könnyelműen gazdálkodtak a labdákkal a lányok, védekezésben, lepattanózásban hiányzott az agresszivitás, így látótávolságon belülre dobta magát ellenfelünk.

Fordulás után már a vezetést is magához ragadták vendégeink. Jó százalékkal értékesített tripláikat követően, védekezésben is keménységet mutatott a Kiss Lenke Kosársuli, aminek meg lett az eredménye. A vendégcsapat zónáját mindeközben nehezen tudták feltörni Jankó Flóráék, a második negyedhez hasonlóan, újabb elvesztett etapot láthattak a Városmajorba kilátogatók.

A zárószakaszt ötpontos hátrányból kezdték a fehérmezesek, de mikor nagyon kellett jött a feltámadás. Az utolsó három percre időzítette mindenki legjobbját, Aradi Zsanett hárompontosa, Gróf Timi kiharcolt faultjai és értékesített büntetői, Wéber Fruzsi blokkja, Tarnai Kata és Jankó Flóra pattanói, legvégül Horváth Anna büntetői mind fontos letéteményesei lettek a hősies fordításnak.

Végeredmény: MTK Budapest – Kiss Lenke KS 57-55 (26-16, 9-12, 9-22, 13-5) Részletes statisztika ITT.

Már-már reménytelennek tűnő szituációból, stabilizált – az ellenfél által a negyedik negyedben feltörhetetlennek tűnő – zónavédekezéssel sikerült kivétel nélkül mindenkinek felpörögnie és kritikus helyzetből menteni a menthetőt. A küzdelem jutalma pedig a rájátszásrészvétel, a keleti csoport nyolcadik helyezettjeként, az MTK Budapest majd a nyugati ötödik pozíciójában záró Nagykanizsával találkozik, két győzelemig tartó párharcban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!