Atlétika
Kulunics Vince

Hajszálon múlt (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.05.13 Frissítve: 2018.05.12 Tenisz

Babos Timi párosban a döntőig menetelt.

Madrid Open, páros döntő:
Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 1.)-Babos Tímea, Krisztina Mladenovics (magyar, francia, 3.) 2:6, 6:4, 10-8

Nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy Timi és Mladenovics megnyerje a madridi döntőt.

A 33 perces első játszmában a magyar-francia kettős sokkal pontosabb volt ellenfelénél, 1:0 után brékelt 15-re, majd 3:0-ra is vezetett. Makarova és Vesznyina az ötödik gémben 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd Timi és Mladenovics brékelt 40-re. A nyolcadik játékban a 3. helyen kiemelt kettős ismét csak három labdamenetet veszített fogadóként, így lezárta a nyitó felvonást.

A 48 perces második játszma elején Timi és Mladenovics 2:0-ra is vezetett, ezután viszont az ellenfél sorozatban négy gémet nyert. A magyar-francia páros azonban egyenlített 4:4-re, majd jött a sorsdöntő játék. Timi és társa 15-40-ről még egyenlített, de sajnos ismét brékelt az orosz kettős. Makarova és Vesznyina ezután 30-ra szerválta ki a második felvonást.

A döntő rövidítést az oroszok kezdték minibrékkel, de 3-2 után elveszítették mindkét adogatásukat. Timi és Mladenovics hamarosan már 7-5-re vezetett, amikor jött az újabb és végső fordulat. Makarova és Vesznyina sorozatban négy labdamenetet nyert majd 9-8 után lezárta a finálét.

Sajnálom a döntőt. Nagyon jó meccs volt, nekem is jól ment a játék. Örülök, hogy folyamatosan javultam a hét során, hiszen ez csak a második salakos versenyem volt idén. Jó eredménynek számít, hogy döntősök voltunk. Örülök ennek az eredménynek, és annak is, hogy egyre jobb a salakos játékom – nyilatkozta Timi.

Forrás: babostimea.hu, fotó: Denis Doyle / Getty Images Europe

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!