Atlétika
Kulunics Vince

Ha kell kertben, nappaliban vagy lépcsőházban dolgoznak

Publikálva: 2020.03.27 Frissítve: 2020.03.27 Vívás – kard

Kardvívószakosztályunk vezetőjével, a szülinapos Puy Kristóffal beszélgettünk.

– Boldog születésnapot! Hogy telik az ünneplés?

– Semmilyen komoly vigadalmat nem terveztünk, de nincs ezzel gond. Legalább szép idő van, így viszonylag kellemesen tudom tölteni a napot, a karantén ellenére.

– Mi újság a kardvívószakosztállyal? Hogy viselitek a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket?

– Szeretnénk beindítani az online oktatást. Három különböző csoportban fogunk feltölteni anyagokat a Microsoft-felületre, az edzésanyagokat pedig a két utánpótlásedzőnk hozza létre. Naponta frissülő videókat, illetve vívással és erősítéssel kapcsolatos anyagokat is elérhetővé szeretnénk tenni.

– Hogy vannak az élsportolóink?

– Szatmári András otthon készül, erőnléti edző segítségével, míg Márton Anna online-felületeken kapja az feladatokat, de Gárdos Gáborral mindketten tartják a kapcsolatot. Charley például Facebookon keresztül tartott nekik fegyveres lábmunkával kapcsolatos tréninget. Van, aki a kertben, van, aki a nappaliban, van, aki a lépcsőházban próbálja megoldani a gyakorlatok elvégzését. Határozatlan ideig nincsenek hazai, illetve külföldi versenyek sem, tehát jelenleg inkább az egészség megőrzése, a fittség fenntartása a fontos.

– Mit szólsz ahhoz, hogy egy évvel eltolták az olimpia időpontját?

– Azoknak mindenképpen pozitív, akiknél bizonyos szint eléréséhez van kötve a kvóta megszerzése. Vívásnál a lefektetett, konkrét kvalifikációs rendszer most ért volna véget, egyelőre nem tudjuk, hogy ezen változtat-e a Nemzetközi Vívószövetség, bár nem hiszem, hogy erre sor kerülne. A kardvívóknak egy-egy verseny volt hátra, de matematikailag a férficsapat már kvalifikálta magát, és ugyan a lányok még elbukhatják a kvótát, erre nagyon pici az esély. Ennek fényében Szatmári András és Márton Anna valószínűleg indulhat, de Iliász Nikolásznak is minden esélye megvan arra, hogy beverekedje magát a férficsapatba. Kérdés, hogy a szünet után milyen formában térnek vissza.  

– Mit gondolsz, mikor normalizálódhat a helyzet?

– Talán május-június végére lezárul ez a dolog, de lehet, hogy túl optimista vagyok. Ugyanakkor elképzelhető, hogy ez nagyon korai nyári szünet volt, és csak augusztus végén tudunk visszaállni a megszokott kerékvágásba. Derűlátó vagyok, és bízom benne, június végére kezelhetővé válik a szituáció.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!