Atlétika
Krizsán Xénia

Ha kedd, akkor Oroszország!

Publikálva: 2015.05.11 Frissítve: 2015.05.12 Taekwondo

Már tényleg nem kell sokat várni a világbajnokság rajtjáig, kedden reggel, magyar idő szerint hat órakor, Cseljabinszkban megkezdődik az év legrangosabb taekwondo eseménye. Hat magyar induló léphet a küzdőtérre.

A világbajnokság kedden kezdődik és hétfőn fejeződik be. Az adott súlycsoportok selejtezőmérkőzései, majd elődöntői külön napra esnek. Azaz, aki a selejtezőket, majd a nyolcad- és negyeddöntőt is sikerrel veszi, annak lesz egy napja, hogy rákészüljön az elődöntőre és az esetleges fináléra, amit minden súlycsoport esetében a következő nap esti programjában rendeznek (kivéve a zárónapot). Az időeltolódás Magyarországhoz képest három óra. A selejtezők magyar idő szerint reggel 6 és 9:30, valamint 11 és 14 óra között zajlanak (közte ebédszünet), az elődöntők és finálék 16 és 18 óra között lesznek. A magyarok közül az MTK Budapest sportolója kezd.

Május 12. kedd: Lipcsei Claudia (MTK Budapest, 46 kg), ha elődöntőbe jut, május 13-án is:

– Tapasztalatszerzésként tekintek a vb-re, még ha az idei olimpiai súlycsoportos Eb-n sikerült is az ötödik helyet megszereznem. – közölte Klaudia. – Nyugodtan készülök rá, nincs rajtam teher. Nagyjából a mezőnyt már ismerem, kivéve az ázsiaiakat. Ráadásul most a megszokott 49 helyett 46 kg-ban indulok. Kedvező sorsolás mellett lesz esélyem a pontszerzésre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!