Kézilabda
Török Lilly

Győztes Örökrangadóval zártuk az évet (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.11.30 Frissítve: 2018.11.30 Labdarúgás női

Csapatunk három ponttal távozott a listavezető otthonából.

Ferencvárosi TC–MTK Hungária FC 1-2 (0-2)
Kocsis Sándor Sportközpont, néző
Vezette: Molnár Réka (Vad Anita, Katona Brigitta)

FTC: Samu – Szeitl, Csiki, Rőhberg (Spindler, 65.), Mosdóczi, Alekszics, Fenyvesi, Kocsán (Fogl, 83.), Szabó V., Zlidnis, Poljak
Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Hungária FC: Szőcs R. – Tóth B., Turányi, Demeter (Csolti, 69.), Pinczi – Czellér, Csányi, Szabó Zs., Cappuzzo (Nagy L., 84.)– Oláh A., Kós P. (Molen, 46.)
Vezetőedző: Cseh András

Gól: Pinczi (32.–büntetőből, 40.), ill. Mosdóczi (66. – büntetőből)
Sárga lap: Csiki (33.), ill. Turányi (52.), Tóth B. (80.), Pinczi (56.)

A Jet-Sol Liga 10. fordulójában csapatunk a listavezető FTC otthonában lépett pályára. A két együttes első, szeptemberi meccsét 2-1-re a zöld-fehérek nyerték az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, így volt miért visszavágni.

A mérkőzés első igazán nagy helyzetére a 17. percig kellett várni: Poljak adott be laposan jobbról, a hosszún – üresen – érkező Szabó Viktória azonban az ötös sarkáról a kapu fölé bombázott.

A 29. percben már a túloldalon izgulhattak: Kós szerzett labdát az ellenfél térfelén, egyedül törhetett kapura, de túl sokat várt, Zlidnis utolérte és szerelni tudott.

Azonban ami késik, nem múlik: alig fél óra játék után Pinczi Anita ívelt Oláh Adriennhez, akit Rőhberg csak szabálytalanul tudott megállítani. Mivel mindez a hazaiak tizenhatosán belül történt, Molnár Réka – nagyon helyesen – büntetőt ítélt. A tizenegyest csapatkapitányunk végezte el, és védhetetlenül bombázott a léc alá (0-1).

Alig nyolc perccel később megdupláztuk előnyünket: Oláh Adrienn végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, középen Pinczi Anita emelkedett a legmagasabbra, és csúsztatott a kapust megelőzve a hosszú felsőbe (0-2).

Cseh András egy helyen változtatott a szünetben: Kós Petra helyett Nicole Molen érkezett. El is kélt az erősítés a középpályán: a második játékrészben az elsőben látottnál jóval harapósabb FTC lépett pályára, Dörnyei Balázs tanítványai mindent alárendeltek az egyenlítésnek.

A hazaiak fölénye végül a félidő derekán érett góllá: Mosdóczi jobbról érkező beadását követően Allegra Poljak esett el a tizenhatosunkon belül, és mivel Molnár Réka szerint Turányi Lilla keze volt a dologban, ismét büntetőt ítélt. A tizenegyest Mosdóczi Evelin végezte el, és ő sem hibázott, így szépített a Ferencváros (1-2).

Alig pár perccel később újabb csapás érte csapatunkat: Demeter Réka szenvedett bokasérülést, nem tudta folytatni a játékot. Pinczi Anita húzódott be középre, Demeter helyére, a csereként beálló Csolti Réka pedig balhátvédben bizonyíthatott.

Bár a folytatásban is nyomott a Ferencváros, Cseh András tanítványai fegyemezetten, hősiesen védekeztek, így csapatunk három ponttal távozhatott a Kocsis Sándor Sportközpontból.

Cseh András :A meccs előtt felidéztem a lányoknak a bajnoki döntőt, amelyet még a tévében láttam, és amelyen mentálisan rendkívül erősnek tűntek. Mondtam nekik, hogy ezt szeretném átélni élőben is, és ez most sikerült. Gratulálok nekik!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!