Karate
Hárspataki Gábor

Győztes búcsú 2018-tól (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.12.17 Frissítve: 2018.12.17 Röplabda

Legyőztük a Palotát, a második helyen telelünk.

Palota RSC–MTK Budapest 0:3 (–14, –16, –20)
Károly Róbert Szakközépiskola, 100 néző
Vezette: Szabó Zs., Kiss Z.

Palota RSC: Mészáros Zs. 5, Halla 5, Misinszki 1, Mester 3, Imreh 8, Király 6
Csere: Durst (liberó), Benedek 6, Antal
Vezetőedző: Glózik János

MTK Budapest: Vezsenyi 13, Szerényi 4, Kotormán 1, Kis R. 3, Godó 6, Kiss G. 9
Csere: Szalai A. (liberó), Kökény 2
Vezetőedző: Tóth Gábor

2018 utolsó mérkőzése várt női röplabdacsapatunkra vasárnap délután a XV. kerületben: Tóth Gábor együttese az előző szezonhoz képest valamelyest megerősödött Palota RSC otthonába látogatott.

A két csapat október 27-én már találkozott egymással, akkor 3:1-re győzni tudtunk a Városmajorban, azonban vezetőedzőnk ezúttal nem számíhatott a betegséggel küzdő Borsos Lilire.

A találkozó 45 perces késéssel kezdődött, mivel a Károly Róbert Szakközépiskola tornatermében rendezett utánpótlásmeccs miatt a csapatok nem tudták időben elkezdeni a bemelegítést. Az előrelépés ugyanakkor megkérdőjelezhetetlen: napra pontosan egy évvel ezelőtt másfél órával csúszott a kezdés, a helyszínen rendezett OIB-torna miatt.

A fentiek ellenére is remekül kezdte a mérkőzést csapatunk, amelyen egy percig sem látszott, hogy szerdán öt szettet játszott Jászberényben. Tóth Gábor három helyen változtatott a hétközi kezdőn: Borsos Lilkó, Takács Doroti és Nagy Fanni helyett ezúttal Szerényi Gréta, Godó Panni és Szalai Anna bizonyíthatott. Mindannyian meghálálták a bizalmat, az első szett a papírforma szerint alakult, így Glózik János hiába kért időt előbb 4-10-es, majd 12-22-es állásnál, a mieink esélyt sem adtak ellenfelüknek (14-25).

A második játszmában úgy tűnt, másik Palota lépett pályára: a hazaiak agresszívan kezdtek, a mieink pedig tehetetlennek tűntek. Tóth Gábor 7-3-nál időt kért, és rendezte csapata sorait. Ez olyannyira sikerült neki, hogy a játékmegszakítást követően 8 pontot szereztek egymás után, és fordítottak a vendégek. A játékrész derekán Kotormán Rékát Kökény Nóra váltotta, aki első labdaérintéséből ászt ütött. A mieink jó szériája szerencsére sokáig kitartott, így a második szettet is különösebb izgalmak nélkük húztuk be (16-25).

A harmadik játszma sokáig az első forgatókönyve szerint alakult: Kiss Grétiék az első perctől kezdve rá tudták erőltetni akaratukat ellenfelükre, a hazaiak elvétve tudták csak megnehezíteni a mieink dolgát. 14-22-nél Glózik János kikérte második idejét, és bár ezt követően sokat kozmetikáztak az eredményen tanítványai, végül három ponttal távozhattunk a XV. kerületből (20-25).

Csapatunk 12 fordulót követően a második helyen áll az NB I Ligában, öt ponttal lemaradva a listavezető Kaposvár mögött, és tízzel megelőzve a harmadik helyezett Budaörsöt. Tóth Gábor együttese legközelebb január 6-án lép pályára, a DVTK ellen.

Tóth Gábor:A célunk az volt, hogy méltóképpen tudjuk lezárni a 2018-as évet. Nagyon sok munka áll mögöttünk – és előttünk is, nem lesz hosszú a pihenő. Nagyon örülök, hogy ma lehetőséget tudtam adni a fiataloknak, akik remekül éltek vele. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!