Taekwondo
Salim Sharif

Győznünk kell!

Publikálva: 2018.01.18 Frissítve: 2018.01.17 Kosárlabda női

A BEAC otthonában lépünk pályára szombat délután. A fővárosi rangadót egyszer már megnyerték női kosarasaink, ismét erre készülnek.

A női kosárlabda NB I 14. fordulója következik, Nagy Dóra csapata pedig kiemelt fontosságú budapesti derbit vív a BEAC Újbuda ellen.

Aktuális ellenfelünk idén még nyeretlen, ám számos impozáns meccs van mögöttük. A PEAC otthonában csupán két, míg a Vasas vendégeként négy ponttal maradtak alul, de a ZTE elleni 69-74-et, vagy a Győrben elért 76-71-es vereséget is büszkén viselte a Balogh Judit vezette együttes.

A BEAC-é a bajnokság egyik legfiatalabb kerete, mely csak magyar játékosokra épül. Kezdő U20-asuk, az irányító, bedobó posztokon játszó Pusztai Petra eddig nagyszerű szezont fut 11,7-es pontátlaggal.

Korosabb társai közül egykori centerünk, Barnai Judit is kiemelendő, aki az újjáépülő magyar válogatottba is meghívót kapott, nem véletlenül, 8,3 pontja mellé meccsenként pont ugyanennyi lepattanót is gyűjt.

Nem elfelejtve a 3X3-as válogatottakat, a szintén ex-MTK-s Suppán Anna óriásit fejlődött tavalyhoz képest, hiszen 5,8-as mutatóját megduplázva 11,5-es pontátlaggal büszkélkedhet idén. A BEAC kapitánya, Süle Krisztina jelentheti azonban a legtöbb veszélyt, mivel harmadik tíz pont fölött átlagoló játékosukként vezeti házi pontversenyüket.

Legnagyobb örömünkre, a két csapat októberi találkozóján az említettek közül egy játékos tudta ezen szezonmutatóját hozni. A Városmajorban 65-48-ra megnyert meccsen a mieink sokkal inkább működtek csapatként, több jó teljesítménnyel múlták felül az újbudai riválist.

Akkor Adamecz Lilla dupla-duplája – 15 pont, 10 lepattanó – mellett a nyáron épp a BEAC-tól érkezett Szabó Flóra remeklése – 10 pont, lepattanó – , no meg a mi válogatottunk, Horváth Betti ponterős játéka – 11/9 pont, 4 gólpassz – kellett a megérdemelt sikerhez.

2018 eddig jókora hullámvasút csapatunk számára. A Szekszárd ellen nem várt, pazar játék és a büszkén vállalható 15 pontos vereség után, a stáb és a keret által is reményteljesnek hitt PEAC Pécstől elszenvedett vereség már kevésbé tűnt impozánsnak.

Nagy Dóra így nyilatkozott a múlt hétvégéről és az ellőttünk álló, komoly erőpróbáról:

– Hétfőn lezártuk a PEAC meccset. Újra kielemeztük a videót a lányokkal kibeszéltük a problémákat, és ettől kezdve csak a BEAC-ra készültünk. A múlt hétvégi dobóformát igyekeztünk – ahogy lehet – egész héten, folyamatos dobómunkával korrigálni. Szeretnénk megismételni az őszi meccset és idegenben is győzni, ami egyáltalán nem lesz könnyű feladat! Mindkét csapat bizonyára éhes a sikerre, de bízom a lányokban, tudom, hogy sokkal többet tudnak annál, mint amire talán ők is gondolnak, hogy képesek.

NB I 14. Forduló BEAC Újbuda – MTK Budapest Január 20. Szombat 16:00 Gabányi László Sportcsarnok, 1119 Budapest Hauszmann Alajos utca 5.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!