Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Győzelmek és egyéni csúcsok

Publikálva: 2019.10.30 Frissítve: 2019.10.30 Rövidpályás gyorskorcsolya

Dübörög a gyorskorcsolyaszezon

Az MTK Budapest rövidpályás gyorskorcsolyaszakágának 15 versenyzője vett rész a XXVI. Csizmadia Ferenc Trophy nemzetközi versenyen, ahol több mint 150-en indultak a különböző korcsoportokban.

Szakosztályunk szépen szerepelt, hiszen amellett, hogy többen is dobogós helyezéseket szereztek, összesen 33 alkalommal döntötték meg egyéni rekordjaikat. A megmérettetés azért is volt jelentős, mert szinte a teljes hazai korosztályos mezőny jelen volt a junior F-E-D-C korcsoportban, így láthatóak voltak az erőviszonyok, és ezek az adatok a szezon további részére is fontos információkkal szolgáltak.

Sajnos Nagy Anna Kerubina a verseny második napján megbetegedett így nem tudta folytatni, valamint Kun Bence Benedek váratlan sérülést követően ki kellett hagyja a második egyéni távot, de így is az összetett 2. helyet szerezte meg, illetve a váltóval is sikerült dobogóra állnia.

A versenyen Szigeti Dóra – junior D – és Dobrán Flóra – Junior C korcsoportban – rendkívül magabiztos versenyzéssel mindhárom egyéni távot megnyerte, így nem volt kétséges, hogy az összetett versenyt is hozzák. Dobrán Flóra az összetett győzelemmel elnyerte a Csizmadia Kupa vándorserlegét is, amely minden évben a Junior C korcsoportos lányok és fiúk részére elismerés.

Junior E-D-C váltóink nagyon szép eredményt értek el, hiszen a lányok 1. számú stafétája megnyerte a versenyt, a fiúk pedig mindössze fél másodperces különbséggel lettek ezüstérmesek. A lányok 2. váltója ahhoz képest, hogy csak E-korcsoportos versenyzőkből állt, igen magabiztosan versenyezve, jó időeredménnyel ért be a 10. helyen a célba. A felnőtt nőknél a mix váltóban indulva két versenyzőnk állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!