Atlétika
Szabó Beatrix

Győzelemért játszunk

Publikálva: 2018.02.22 Frissítve: 2018.02.25 Kosárlabda női

Szombat este mindenkinek a Városmajorban a helye. A PINKK ellen a harmadik győzelmünkért küzdünk, ami még sokat érhet a folytatásban.

Utolsó előtti hazai meccsét vívja NB I-es női kosárlabdacsapatunk. Nagy Dóra tanítványai szoros összecsapás elé néznek, a PINKK Pécsi 424 ősszel csupán 8 ponttal bizonyult jobbnak Kozármislenyben.

Bizakodásra annál is inkább van okunk, mivel a válogatott szünet után vezetőedzőjétől megvált pécsiek – az eddigi másodedző Laczka Miklós vezérletével – még nem tudtak nyerni a hosszabb kihagyás után.

Meglepetésre épp a sereghajtó, addig nyeretlen BEAC Újbuda fektette két vállra a rózsaszínmezeseket, akik ellen oda-vissza győzelmet ünnepelhettünk korábban. Persze ebből messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le, abból azonban már annál többet, hogy csapatunk Sopronban – a vereség ellenére – bíztató játékkal tért vissza a hosszú kihagyásból.

Ugyanakkor idővel jóval jobban áll a PINKK, hiszen múlt szombaton játszottak legutóbb, míg Horváth Bettiék hétközben megjárták Sopront, így pihenésre kevesebb idejük volt. Azonban a szakmai stáb már a hét elejétől erre a találkozóra készül, a szerdai mérkőzésből tanultak már csak finomhangolásként szolgál a hétvégére.

Nagy Dóra érthetően bizakodó is az összecsapást megelőzően, hozzátéve, hogy a papírforma így sem mellettünk szól:

– Négy légiósuk van, akik mind más játékstílust képviselnek, rutinos magyarjaik pedig igazi motorjai a csapatnak. Nehéz feladat vár ránk, de ahogy egy félidőn át játszottunk vendégségben ellenük, megmutattuk, hogy nem adjuk könnyen a bőrünket. Erre kell még egy lapáttal rátennünk, végig koncentráltan játszanunk és akkor hiszem, hogy meglehet a siker.

A mérkőzés Facebook eseményén még több információt megtalálnak.

Női kosárlabda NB I. 18. forduló: február 24. Szombat 18:00

MTK Budapest – PINKK Pécsi 424

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!