Kézilabda
Fekete Bozsana

Győzelem a fővárosi derbin (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.01.28 Frissítve: 2018.01.28 Kézilabda

Telt ház előtt győztük le a Vasast.

MTK Budapest – Vasas SC 24-20 (12-8)
Elektromos Csarnok, 350 néző
Vezette: Paska, Vastag

MTK Budapest: Terenyi 1, Hlogyik – Tóth E. 7, Karnik 5 (1), Sallai, Szádvári 2, Slakta 1, Valovics, Kovács G., Barna, Mód, Dakos, Termány 3, Gorilszka 4 (2), Kuti 1, Juhász E.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Vasas SC: Tzintzis, Győri – Hanusz, Hárs 1, Kuczora 6 (3), Kocsis Á. 3, Fekete B. 3, Becséri, Németh N., Moutsogianni, Pados 2, Németh M. 2, Mester, Agovics 2, Szeberényi, Arany 1
Vezetőedző: Kovács Péter

Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3
A mérkőzés alakulása: 7. perc: 4-1, 14. p.: 7-4, 23. p.: 9-8, 37. p.: 16-9, 50. p.: 22-14, 56. p.: 22-18

A szezon egyik legfontosabb mérkőzése várt csapatunkra a K&H női kézilabdaliga 12. fordulójában: a kiesés elől menekülő Vasast láttuk vendégül az Elektromos csarnokban. A tévés közvetítés ellenére is megtelt a nézőtér, klubunk több szakosztálya is képviseltette magát a lelátón: a helyszínen tekintette meg a fővárosi derbit tornászaink edzője, Botyánszky Mariann, labdarúgócsapatunk masszőre, Tihanyi Miklós, illetve a kosarasok szakosztályvezetője, vezetőedzője Nagy Dóra, de a női válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen is a lelátón foglat helyet, ahogy dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke is.

Az már az első perctől látszott, hogy mindkét csapat tisztában van a mérkőzés jelentőségével, szerencsére többnyire a mieink akarata érvényesült a pályán. Kőkemény védekezésünknek és Terenyi Bianka védéseinek köszönhetően hamar 3-4 gólos előnyre tettünk szert, és bár a 23. perc táján majdnem egyenlíteni tudott a Vasas, a játékrész hajrájához közeledve ismét leráztuk ellenfelünket (12-8).

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint Győrben: ismét két gyors gólt szereztünk saját térfelünkről, ezúttal Slakta Petra és Terenyi Bianka révén. Részben a fenti találatoknak köszönhetően, még tovább tudtuk növelni előnyünket, a játékrész derekán már nyolc gól volt a különbség. Bár az utolsó tíz percben sokat faragott hátrányából a Vasas, a győztes kiléte ekkor már nem volt kérdés, így csapatunk végül négygólos győzelemmel örvendeztette meg a hazai közönséget (24-20).

Csapatunk legközelebb február 2-án, a DVSC-TVP otthonában lép pályára.

 

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!