Atlétika
Nemes Rita

Géza bácsi!

Publikálva: 2017.06.05 Frissítve: 2017.06.05 Ökölvívás

Isten éltessen sokáig!

Neve lassan-lassan fogalommá válik. ha így folytatja. Ha valahol csak halkan, egy sarokban suttogja el valaki, hogy „Drexler Géza”, azonnal mosolyokat csal a szemekbe. Nem a lesajnálás mosolya ez, hanem egyértelműen a szereteté, tiszteleté. Igaz, lehetnek olyanok is, akik inkább elhúzzák a szájukat. De ez Gézát soha nem zavarta. Csak az igazi egyéniségek képesek arra, hogy mindenkiből érzelmeket csaljanak elő, kiből pozitívokat, kiből negatívakat. És ez akkor is igaz, ha esetében kevés a negatív. Géza iránt senki nem tud közönyös megmaradni.

A szakma csodálja az őszülő halántékú, ám ennek ellenére, húszéveseket is megszégyenítő vitalitással bíró Mestert. Ma, Drexler Géza Magyarország egyik legjobb utánpótlás-nevelő edzője. Tanítványai, munkatársai szerint nem is az „egyik”, hanem „a” legjobb.

Nagyon sokan igyekeztek elcsábítani magukhoz, hogy tudásával várakat építsenek. De ha sokszor morgolódik is, a vére kék-fehér, így nem megy ő sehova. Ráadásul a rábízott gyerekeket is igyekszik „megfertőzni” az MTK szeretetével, nagy hangsúlyt fektet nevelőmunkájában arra is, hogy megtanítsa számukra, hogy mit jelent a klub szellemisége, és miért fontos, hogy ezt magukévá tegyék.

A szigorú edzők közé sorolható. Szigorú, hiszen elvárja tanítványaitól a fegyelmet, a sportág iránti alázatot, és keményen megköveteli azt is, hogy csapatként működve, álljanak ki egymásért. Az edzésben, a felkészülésben nem ismer tréfát, ahogy abban sem, hogy minden gyerektől elvárja, hogy ha ringbe lépnek, akkor ne csak százszázalékot, hanem annál többet adjanak ki magukból. Ha azt látja, hogy ezt megtették, akkor elégedett velük akkor is, ha esetleg a végén nem az ő kezüket emelik magasba.

Nem elégszik meg azzal, hogy a gyerekek jól teljesítsenek a sportban, megköveteli tőlük, hogy a tanulásban is eredményesek legyenek, és egészséges életvezetést tanuljanak.

A szerethető, atyáskodó edzők közé tartozik. Minden gyerektől csak annyit követel, amennyi biztosan benne van. Rengeteget beszélget velük, foglalkozik a lelkükkel is. Bármivel megkereshetik, mindig segít, legjobb tudása szerint. Szeret a srácokkal mókázni. Tudja, mikor kell lazítani, mikor kell engedni a gyeplőn a siker érdekében is.

A rábízott fiatalok megszállott rajongással szeretik. De nemcsak a gyerekekre igaz ez, hanem mindenkire, akivel együtt dolgozik az MTK Budapest sikereiért. Nemcsak edzőnek, szakembernek, de csupa nagybetűvel EMBER-nek is kiváló.

A mi Drexler Gézánk ma – június 5-én – ünnepli születésnapját. A sorban az ötvenkilencediket.

Géza bácsi! Isten éltessen sokáig! 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!