Atlétika
Krizsán Xénia

Gedeon is gratulált az olimpiai bajnokoknak (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.02.25 Frissítve: 2018.02.25 Rövidpályás gyorskorcsolya

Megérkeztek Pjongcsang hősei

Több száz fős lelkes tömeg, családtagok, barátok, szurkolók, dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, és Gedeon, a klub kabalafigurája fogadta vasárnap kora délután a Gyakorló Jégcsarnokban a pjongcsangi téli olimpiáról hazatért magyar sportolókat, edzőket.

A „Gratulálunk!” felirattal, az aranyérmes magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó tagjainak fényképével és nemzeti lobogóval feldíszített autóbuszok egy óra előtt pár perccel gördültek be a csarnok elé. 

A rövid ünnepség keretében egyenként szólították színpadra a Pjongcsangban szerepelt sízőket és korcsolyázókat. A sor Hozmann Szonjával kezdődött, majd a Magyarország első téli olimpiai bajnoki címét nyert rövidpályás gyorskorcsolyaváltó tagjaival zárult. 

Közben kivetítőn felelevenítették a téli olimpia magyar szempontból legemlékezetesebb pillanatait.

A legnagyobb tapsot természetesen a legsikeresebb magyar versenyző, Liu Shaolin Sándor kapta, akit kézről kézre adtak a lelkes szurkolók.

Nagy öröm, hogy ennyien kijöttek köszönteni minket. Fantasztikus érzés, erre nincsenek szavak – mondta a fogadtatásról Liu Shaolin Sándor, aki azt is elárulta, hogy kikapcsolódásként elsőként moziba megy, de túl sok ideje nem marad a pihenésre, mert kedden már újra edzenie kell. Az egyéniben két ötödik és egy nyolcadik helyezést is elért MTK-sportoló egyébként ezúttal új kabalát, aranyból készült szerencsetollat viselt a fülében. 

Magyarország az egy arannyal és a helyezésekkel, 21. helyen végzett a 2018-as téli olimpia országonkénti rangsorában, és a váltó sikerének köszönhetően 177-re emelkedett a magyar olimpiai aranyérmes sportolók száma, míg az MTK Budapest immáron 35 olimpiai bajnokot számlál.

A hivatalos ceremónia után a váltó tagjai még több mint egy órán keresztül fogadták a gratulációkat, adták az autogramokat, interjúkat, illetve fényképezkedtek a rajongókkal.

Forrás: MTI, fotó: MTK Budapest/Makó Éva

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!