Atlétika
Szabó Beatrix

Garfield is segít, ha kell

Publikálva: 2020.07.07 Frissítve: 2020.07.07 Torna

Szmirnov Anna itthon és a korosztályos Európa-bajnokságon is bizonyítana az idén.

Egyre inkább a kényszerszünet előtti időkre hajaz a Brüll Alfréd Akadémia korosztályos válogatott tornászlányának, Szmirnov Annának a felkészülése. A 14 éves ígéret jelenleg a hét öt napján készül a következő versenyeire, és úgy érzi: „Minden kezd visszajönni!”.

Persze, ahhoz, hogy a munka most zökkenőmentes legyen, az is kellett, a sportoló az elmúlt hónapokban se vegye félvállról a tréningeket.

– Amikor otthon voltam, minden nap részt vettem az online edzéseken. Próbáltam alkalmazkodni a körülményekhez, és amit lehetett megtettem, hogy ne essek ki túlságosan a formából. Most már szinte mindenhol meg tudom csinálni az elemeket, amelyekkel elmentem a karanténra, és újakat is gyakorlok. Bár egyelőre csak a szinten tartásra ügyelünk, várom, hogy a keményebb munka is elkezdődjön, és még sokat fejlődjek az első versenyig.

Ha minden jól megy, akkor Anna következő nagyobb erőpróbája az ifjúsági országos bajnokság lesz ősszel. A  tavalyi viadalon egyik kedvenc szerén, felemás korláton ért el második helyezést. Az idei verseny előtt mindenképpen biztató tény, hogy akkor csupán a már felnőttmezőnyben versenyző Szujó Hanna tudta megelőzni. A nemzetközi színtéren a libereci Olimpiai Reménységek Versenye (ORV), és nem utolsósorban a bakui ifjúsági Európa-bajnokság jöhet számításba.

Utóbbit eredetileg Párizsban rendezték volna, és alapesetben már túl lenne rajta a válogatott, a koronavírus-járvány miatt azonban szokatlan, karácsony előtti időpontot kapott. A tervek szerint december 17-én kezdődő kontinensviadallal kapcsolatban Draskóczy Imre női szövetségi kapitány elmondta, jelen pillanatban két biztos tagja van az ificsapatnak, az egyik Anna.

– Az országos bajnokságon ismét szeretnék dobogóra állni. Ennek tudatában készülök, de ugyanúgy jól akarok teljesíteni az ifi Eb-n is. Mindent meg fogok tenni, hogy emlékezetes maradjon a szereplésünk. Úgy érzem, felemás korláton nagyon jó gyakorlatom van. Év végéig szeretném tökéletesíteni. Amiben talán a legnagyobbat kell fejlődjek addig, az az ugrás, de van még kis időm javítani. Nagyon várom az Eb-t, mert tavaly a győri junior-világbajnokságon csak tartalékként voltam jelen. Persze, ebben a formában is nagyszerű érzés volt a csapat tagja lenni, és talán így is kellett lennie, hogy megnőjön bennem a bizonyítási vágy.

Abban mi cseppet sem kételkedünk, hogy a tornászlányunk kitartása és akaratereje ne lenne elég önmagában a kívánt sikerek eléréséhez, ő mégis biztosra megy. Ezért kíséri el minden versenyére az édesanyjától kapott plüsshörcsög.

– Mindig nálam van, és ha kell, ő tartja bennem a lelket. Tudom, hogy a macskákat hívják így, de Garfield a neve, mert narancssárgás a színe és jó nagy hasa van. Tőle kapom az energiát.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!