Atlétika
Nemes Rita

Gálfi Dalma otthon edz és vár

Publikálva: 2020.04.09 Frissítve: 2020.04.09 Tenisz

Nemrég még Gálfi Dalma törökországi sikerein lelkendeztünk, hogy szép meneteléssel egészen a döntőig jutott Antalyában az ITF 25 ezer dollár összedíjazású versenyén, azonban azóta – egészen pontosan március 8. óta – ő is tétlenségre van kárhoztatva. Meginterjúvoltuk hát, hogy van az MTK Budapest 21 éves teniszezőnője, aki egyéniben 233., párosban 176. a világranglistán.

– Az utolsó, és a mai napig érvényes világranglistába még pont belefért az antalyai egyéni remeklésed, amivel húsz helyet léptél előre. Mondhatjuk, hogy rosszul jött neked ez a kényszerszünet, mert éppen formába lendültél?

– Igen, pont jól sikerült verseny volt az utolsó, amin játszottam a szünet előtt. Jó formába lendültem, és ha tudtam volna folytatni a versenyzést, akkor jöttek volna ezután is az eredmények. De ami késik, nem múlik!

– Mennyire vagy megelégedve a jelenlegi világranglistás helyezéseddel?

– Az elmúlt két évben voltam már lejjebb is a ranglistán, ezért úgy gondolom, hogy egész jó helyen vagyok jelenleg. Ennek az évnek a végére az volt a cél, hogy megközelítsem a Top150-et, ezt most lehet, hogy újra kell majd tervezni.

– Párosban majdnem karriercsúcson állsz. Azzal vannak komolyabb terveid?

– A párost is fontosnak tartom, hiszen egy-egy párosban elért siker után az egyénihez is több önbizalmam lesz. De főleg egyéni játékosnak tartom magam.

– Sok cikket olvasni manapság arról, hogy bizonyos szint alatt immár megélhetési gondjaik vannak a profi teniszezőknek. Te e szint felett vagy még, vagy már érint a problémakör?

– Én éppen a határt súrolom, viszont a tartalékaimból kell most élnem, amikhez amúgy nem szerettem volna nyúlni egyelőre. Nehéz ez a helyzet, hiszen mi, teniszezők nem egyesülettől kapjuk a fizetésünket, hanem a megnyert meccseink után.

– Végezetül: hol és mennyit tudsz edzeni mostanában? Egyáltalán tudsz?

– Főleg otthon próbálom erőnléti edzésekkel karbantartani magam, de szerencsés vagyok, hiszen édesapámmal – az általa üzemeltetett – teniszpályát még tudom használni. Természetesen kizárólag vele, vagy poénból a nővéremmel és az anyukámmal szoktam játszani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!