Kézilabda
Andróczki Flóra

Fucsovics Márton diadalmaskodott a mindent eldöntő meccsen

Publikálva: 2020.03.07 Frissítve: 2020.03.08 Tenisz

Davis-kupa-válogatottunk bejutott a rangos sorozat madridi fináléjába, miután az MTK Budapest játékosának vezérletével 3–2-re legyőzte Belgiumot, Debrecenben.

Fucsovics Márton megcsinálta!

Már pénteken is nagy felelősség volt a vállán, hiszen ha Balázs Attila veresége után ő is kikap, 0–2-ről már nagyon nehéz lett volna megfordítani a legjobbjuk nélkül is szívósan küzdő belgák elleni párharcot. Marci azonban nagy csatában behúzta Kimmer Coppejans ellen a voltaképpen kötelező győzelmet, hiszen a ranglista 84. helyezettjeként nézett farkasszemet a földkerekség jelenleg 154. számú férfiteniszezőjével. Aztán következett a páros immár szombaton, de az nagyon nem nekünk állt, mert az ellenfélnél Joran Vliegen 36., Sander Gille pedig 43. a vonatkozó világranglistán, úgyhogy volteképpen bravúrnak nevezhető, hogy csak 3:6, 6:1, 6:4-re kaptak ki a mieink – Balázs, Fucsovics összeállításban.

Hogy ez mennyire volt szerencsés két roppant fontos egyéni fellépés előtt, csak a kapitány tudhatja, mindenesetre a kettősök küzdelme után közvetlenül előbb Balázs Attila állhatott oda abszolút győzelmi kényszerben, majd miután az MTK-ban éveket lehúzó újdonsült Top100-asunk nyert (6:3, 6:0), Fucsovics Márton következett. A háló túloldalán az a Ruben Bemelmans állt, aki egyrészt balkezes, és mint ilyen, eleve kellemetlen ellenfél, másrészt pénteken legyőzte Balázs Attilát. Bár jelenleg csak 222. az ATP rangsorában egyesben, jegyezték őt már a 84. pozícióban is. És az első szett végén Fucsovics Márton szájából is kiénekelte a sajtot, a játszmarövidítés végén szettlabdáról fordítva...

Innen azonban az MTK Budapest sportolója fordított. Nem mindennapi mentális stabilitásról téve tanúbizonyságot már a második játszma legelső játékában elvette adogatását, majd végigvitte a brékelőnyt, és 6:4-gyel kiegyenlítette a szettarányt. A meccset és az egész párharcot eldöntő szettben pedig kétszer is brékelt, előbb 1:1-nél majd 4:2-nél, tehát esélyt sem hagyott a balkezes belgának. A mérkőzés ezen szakaszában már semennyit. Megérdemelte, hogy 6:7, 6:4, 6:2-es győzelme után őt ünnepelje a debreceni Főnix Csarnok többezres közönsége, kijuttatta válogatottunkat a Davis-kupa novemberi madridi fináléjába.

Hatalmes siker ez a magyar férfitenisznek!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!