Atlétika
Nemes Rita

Fucsovics már a nyolc között Dohában

Publikálva: 2020.01.08 Frissítve: 2020.01.08 Tenisz

Ezúttal Cem Ilkelt győzte le klubunk teniszezője.

ATP 250-es torna, Doha, nyolcaddöntő (1 465 260 dollár, kemény pálya)
Fucsovics Márton–Cem Ilkel (török) 6:1, 6:4

Fucsovics Márton a selejtezőből indulva küzdötte fel magát a főtáblára – két egyaránt döntő játszmáig jutó meccset nyerve –, ahol aztán a 8. kiemelt Frances Tiafoe ellen is három szettben aratott nagy győzelmet. A második körben a legjobb nyolc közé jutásért – papíron – eddigi legkönnyebb ellenfele várt rá, a tornán szabad kártyával induló, a világranglistán 279. helyet elfoglaló török Cem Ilkel személyében.

S ha innen nézzük, a török nem is okozott csalódást: Fucsovics az első játszmát könnyedén, mindössze 29 perc alatt nyerte meg 6:1-re, miközben – főleg fogadóként – imponáló magabiztossággal játszott, s két alkalommal is elvette a török szerváját.

A második szettben aztán Ilkel játéka némileg feljavult, és az elsővel szemben ezúttal jobban sikerültek az adogatásai, így háromnegyed órán át tartott a játszma. Végül Fucsovics 5:4-nél harmadik meccslabdáját már behúzta, s 6:4-re nyerve a következő körbelépett.

Az elődöntőbe jutásért Fucsovics Mártonra a 3. kiemelt francia Jo-Wilfried Tsonga és a szerb Miomir Kecmanovics összecsapásának győztese vár.

Forrás: nemzetisport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!