Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Fucsovics három meccslabdáról fordítva nyert Stuttgartban (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.06.12 Frissítve: 2019.06.12 Tenisz

Marci bejutott a stuttgarti férfi tenisztorna negyeddöntőjébe, mivel döntő szettben legyőzte a 4. helyen kiemelt georgiai Nikoloz Baszilasvilit.

Az esőzés miatt a tervezetnél jóval később, csak délután fél háromkor kezdődött a két játékos idei negyedik összecsapása – Rotterdamban és Monte-Carlóban Fucsovics, Rómában Baszilasvili örülhetett.

Stuttgartban az MTK Budapest sportolója kezdett jobban, a negyedik fogadóesélyét értékesítve 2:0-ra vezetett, de rögvest visszavette elveszített játékát a georgiai, majd öt bréklabdát hárítva egyenlített is. Ezt követően már csak Baszilasvilinek volt esélye ellenfele adogatásánál, ám ekkor Fucsovics is fordítani tudott, így végül jöhetett a rövidítés, amelyben Baszilasvili örülhetett (6:7, 4–7).

A második felvonás első játékát is behúzta a világranglista 14. helyezettje (0:1), ezt követően viszont egyhuzamban öt gémet nyert meg a magyar (5:1), s bár fogadóként két szettlabdát még veszni hagyott, adogatóként már lezárta a játszmát (6:2).

A döntő szettben a georgiai vette először kézbe az irányítást, 2:1 után elvette Fucsovics adogatását, azonban a magyar azonnal brékelt, majd hozva a saját szervajátékát, 3:3-ra egyenlített. Innen felváltva haladtak 5:4-ig, amikor Baszilasvili fogadóként 0:30-ról sorozatban három pontot csinálva meccslabdához jutott. Ezt Fucsovics hárította (majd még kettőt kivédett), és akkora lendületet kapott, hogy a következő játékban ő brékelt.

6:5 után aztán könnyedén hozta a saját adogatását, és 2 óra 18 perc alatt 6:7, 6:2, 7:5-re nyert. Negyeddöntős ellenfele a 6. helyen kiemelt kanadai Milos Raonic vagy a francia Jo-Wilfried Tsonga lesz.

Fucsovics (magyar)– Baszilasvili (georgiai, 4.)  6:7 (4–7), 6:2, 7:5

(Forrás: nso.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!