Atlétika
Jankovics Dániel

Fucsovics főtáblás Dohában

Publikálva: 2020.01.05 Frissítve: 2020.01.05 Tenisz

Marci hátrányból fordított Vesely ellen.

Katar Open, keménypályás tenisztorna, selejtező döntő:
Fucsovics Márton–Jirí Vesely 4:6, 6:1, 6:4

Klubunk teniszezője, Fucsovics Márton főtáblára jutott az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán, miután a második mérkőzését is megnyerte a selejtezőben.

A kvalifikáció első kiemeltjeként a 27 éves Fucsovics három szettben, 4:6, 6:1, 6:4-re bizonyult jobbnak a cseh Jirí Veselynél, aki a 105. a világranglistán.

A magyar játékos (70.) az első szettben 1:5-ös hátrányba került: mindhárom szerváját elveszítette, miközben egyszer brékelt.

Fucsovics a folytatásban hiába zárkózott fel, 48 percet követően játszmahátrányba került. A második szettben viszont már egyértelműen ő irányított, és 26 perc alatt könnyedén egyenlített.

A döntő felvonásban Marci 2:2 után brékelőnyre tett szert, és abból kiszerválta a meccset, amely 1 óra 50 percig tartott.

Közösségi oldalán közzétett nyilatkozatában Fucsovics leszögezte: Vesely végig kitartóan küzdött ellene.    
– Az első szettben megnehezítette a dolgom a szél – fogalmazott az MTK Budapest 27 éves játékosa. Hozzátette: a rossz időjárási viszonyok sem tudták eltántorítani céljától, a győzelemtől.
– Kedden sem lesz könnyű feladatom, hiszen a főtáblára felkerülve Frances Tiafoe-val játszom – tekintett előre Fucsovics, akinek 21 esztendős amerikai riválisa 47. a világranglistán.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!