Tenisz
Babos Tímea

Fucsovics a negyeddöntőben búcsúzott

Publikálva: 2019.05.03 Frissítve: 2019.05.06 Tenisz

Fucsovics Márton mérkőzéslabdáról veszített Marco Cecchinatóval szemben az 586 ezer euró (185 millió forint) összdíjazású müncheni salakpályás férfi tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

A világranglistán 35. magyar játékos pályafutása során harmadszor csapott össze a 19. helyen álló Cecchinatóval. A 26 éves olasz a torna harmadik kiemeltjeként előzetesen esélyesnek számított, igaz, Fucsovics eddigi két találkozásuk alkalmával – tavaly ugyanezen a versenyen, illetve Pekingben kemény pályán – nyerni tudott, mindkétszer két játszmában.
A müncheni tornán a magyar teniszező előbb az olasz Lorenzo Sonegót verte több mint háromórás csatában, majd 2 óra 39 perc alatt győzte le a brazil Thiago Monteirót.
Az első szettben Fucsovics ellenállhatatlanul játszott, első adogatásai mögött mindössze egy pontot veszített, s mivel fogadóként is jól teljesített – háromszor is brékelni tudta riválisát –, 35 perc után előnybe került.
A második játszmából mindössze három labdamenetet játszottak le, amikor eső miatt mintegy két órára félbe kellett szakítani a mérkőzést. A kényszerpihenő után Cecchinato jobban teniszezett és tartotta a lépést magyar riválisával. Fucsovicsnak 4:3-as vezetésnél hat bréklehetőségre volt szüksége ahhoz, hogy elvegye a tavaly Roland Garros-elődöntős olasz adogatását, de annak ellenére, hogy ez végül sikerült, nem tudta kiszerválni a találkozót. A magyar játékos 5:4-nél fogadóként így is eljutott mérkőzéslabdáig, Cecchinato azonban hárította azt, majd fordított és egyenlített.

A döntő felvonás kiegyenlített küzdelmet hozott, Fucsovicsnak ugyanakkor két bréklabdát is hárítania kellett, hogy ne kerüljön hátrányba. Még 4:4-nél is fej fej mellett haladtak a felek, egy játékkal később a magyar játékos két pontra került a továbbjutástól, de újabb mérkőzéslabdához nem jutott. Fucsovics a lehető legrosszabbkor, 5:5-nél viszont elveszítette a szerváját, Cecchinato pedig a következő játékban lezárta a 2 óra 23 perces mérkőzést.
A 27 éves magyar teniszező számára Münchenben egy évvel ezelőtt is a negyeddöntő jelentette a végállomást.

Meccslabdáról elveszíteni egy meccset mindig fájdalmasabb, de egy baráttól kaptam ki, és az is pozitívum, hogy megvan a játékom, jól megy a tenisz. Mindenképpen pozitív hét volt – írta közösségi oldalán Fucsovics, aki a jövő héten Madridban versenyez, párosban pedig éppen Cecchinatóval indul.

Marco Cecchinato (olasz, 3.)-Fucsovics Márton (magyar, 8.) 1:6, 7:5, 7:5

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!