Atlétika
Jankovics Dániel

Fruzsi visszatért!

Publikálva: 2020.04.25 Frissítve: 2020.04.25 Kosárlabda női

Több mint kilenc hónapos kihagyás után újra pályára léphetett Weber Fruzsina, akinek tavaly az idény végén elszakadt az Achilles-ina. Centerünk köszöni szépen, már jól van, és bár a szezon idő előtt véget ért, ő tovább erősíti a lábát, amelyet a sérülés érintett.

Hogy ne csak a rossz hírek ömöljenek ránk ezekben a vírusterhes időkben, felelevenítünk  jót is, amely ráadásul nem is régi, mondhatni közelmúltbeli, de akkor még csak egy volt a rengeteg sporthír közül: március 1-jén visszatért a pályára Weber Fruzsina. Azért nagy szó ez, mert sajnos a máris mögöttünk hagyott idényben a női amatőr NB I Piros csoportjában szereplő MTK Budapest centere nagyon súlyos sérülésből épült fel. Miután már előtte is sokat bajlódott a lábával, tavaly május 26-án elszakadt a jobb Achilles-ina, rá két napra meg is műtötték, hogy összevarrják, és ezután nagyon hosszú szokott lenni a kihagyás, sokáig tart a rehabilitáció. Kevin Durant, a sportág egyik legnagyobb sztárja például 2019. június 10-én szenvedett hasonló sérülést a tengerentúli profiliga, az NBA nagydöntőjében, és azóta sem játszott újra tétmérkőzésen.

Fruzsi viszont már kettőn is: az elsőn 16 percet (hat pont, hét lepattanó), a másodikon 19 percet (hat pont, két lepattanó) a 40-ből, edzői tehát óvatosan adagolták a terhelését – mondhatni, vigyáztak rá. De az idény végére akár kilenc meccsig is eljuthatott volna, mert hét volt hátra, amikor hirtelen a hazai szövetség befejezettnek nyilvánította a pontvadászatot a karantén miatt.

Így most azt tudtunk megkérdezni játékosunktól, hogy bírta ezt a két összecsapást.

– Meglepően jól! Nyilván az izomzatom még nem tökéletes, bár szerencsére sikerült visszaszerezni, ami lement, de azért hamarabb éreztem, hogy fáradok, mint normális esetben.

És hogy hogy van az a bizonyos operált láb?

– Nagyjából helyrejött. Még az izomtömegen kell dolgozni a jobb vádlimban. De hát ilyen ez, most is tolni kell a tornát, az erősítést, hogy nehogy megint ellaposodjon.

Fontos szempont az is, hogy a fájdalmai elmúltak-e, hisz az előző idényben szinte végig hátráltatták.

– Hát, a rehab folyamán még voltak… Kétségbe is voltam esve. A korábbi gyulladás miatt lassabban gyógyult a műtét után, mint normálisan. Mármint maga a műtét utáni gyulladás nagyobb volt, ezért lassabban szívódott fel. De ahogy éreztem, hogy egyre többet bír, utána jó lett. A bemelegítés nekem tovább tart, még speciálisan kell gyakorlatokat csinálnom rá, hogy jó legyen, illetve ha elfárad, akkor kicsit sajog… De a fájdalom nem ugyanolyan szerencsére.

Ilyenkor még az szokott kérdéses lenni, hogy vajon bízik-e a gyógyult testrészében a sportoló.

– Igen, szerencsére ilyen baj sincs. Talán még a legelején bizonytalankodtam, de utána belejöttem, és az edzőnk szerint a mozgásomon sem látszik, hogy félnék. Talán egyedül a lepattanóharcokban veszek részt kevésbé.

Még… De remélhetőleg a következő idényben Weber Fruzsina újra teljesen a régi lesz – már ha lehet ilyet mondani, illetve jelen esetben írni egy 24 esztendős ifjú hölgyről. És ne is legyen a régi! Fejlődjön csak úgy tovább, ahogy a sérülése előtt évről évre, hisz tavaly már egyértelműen kulcsember volt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!