Atlétika
Nagy Marcell

Freisták Péter a felnőtté válás kapujában

Publikálva: 2015.10.08 Frissítve: 2015.10.08 Brüll Alfréd Akadémia

Az MTK kajakosa az ajtón dörömböl.

Az ifjú versenyző a felnőtt mezőny küszöbén toporog. Látja, hogy nem lesz könnyű bekerülni a legjobbak közé, de azt is tudja, kitartó munkával semmi nem lehetetlen.

– Hogyan értékelnéd az idei évedet? 
– Most léptem át az ifjúsági korosztályból az U23-ba, és a két mezőny közötti különbséget rengeteg munkával lehet csak áthidalni. A Budapest Bajnokságon nagyon pozitív élmények értek, mivel pont a második válogatóval volt egy időben, így megfeleződött a mezőny, és talán részben ennek köszönhetően aranyérmes lettem K1 1000 méteren. Ez a siker lendületet adott az U23-as országos bajnokságra is, ahol 5000 méteres távon nyolcadik lettem. De az előttem végzett kajakosok egy kivételével mind idősebbek, rutinosabbak nálam. Persze kitartó munkával őket is utol lehet érni. 
– Mi volt az év fénypontja?
– Amióta átkerültem U23-ba, sokkal tapasztaltabb versenyzőkkel készülhetek, és el tudok tőlük lesni egy-két trükköt, amit reményeim szerint hasznosítani tudok a jövőben. Úgy érzem többet tanulok a győzelmekből és a kudarcokból egyaránt. 
– Mi a terv 2016-ra?
– Idén kezdtem a tanulmányaimat az Óbudai Egyetemen, és szerencsére sikerült olyan órarendet összeállítanom, amely nem ütközik az edzésekkel. Így tudom folytatni a versenysportot, és jövőre megcélozzuk a maratoni szakágat. Persze síkvízen is szeretnék még az élmezőnyben maradni, de talán a maratoni távokon ez reálisabbnak tűnik. Elsősorban egyesben gondolkozom, de természetesen jó lenne újra párosban evezni, akár Vidákovich Antallal, akivel még 2014-ben bronzérmesek lettünk az oklahomai ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon. 
– Miben segít a Brüll Alfréd Akadémiai tagság?
– Bármiben segítenek, amire csak szükségünk van. Legyen szó edzéslehetőségekről, táplálékkiegészítőkről, de van akinek gyúró vagy dietetikus kellett, és abban is segítettek. Nekem például eltört a hajóm a horvátországi edzőtáborban, és az akadémia jóvoltából tudtam bérelni másikat, így nem vesztek kárba az ott töltött napok. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!