Atlétika
Jankovics Dániel

Főszerepet kaphat (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.06.16 Frissítve: 2020.06.16 Kézilabda

„Az összes csapattársam a vállára panaszkodott, nekem azzal szerencsére semmi problémám nem akadt” – mesélte klubunk könyöksérülésből visszatérő irányítója, Pál Tamara. A 19 éves játékos még egy szezont biztosan kölcsönben tölt a fővárosiaknál, és a sikeres első idény után még többet szeretne segíteni a csapatának.

Már korábban eldőlt, hogy ha hanem szól közbe újra a koronavírus-járvány, szeptember 6-án kezdődik a kézilabda NB I következő szezonja, így lassan ébredeznek a klubok. Az előző, félbeszakított évad egyik nagy vesztese az MTK Budapest együttese volt, amely pazar szezont futott, hiszen több bravúrt végrehajtva a hetedik helyen állt, és még érdekelt volt a Magyar Kupa negyeddöntőjében is.

Most már viszont inkább a jövőbe tekintenek kék-fehérek, ez látszott a csapaton, amikor a járvány utáni első edzések egyikén meglátogattuk őket. A női juniorválogatottat is irányító vezetőedző, Golovin Vlagyimir elmondta, június elején kéthetes szakasz zajlik le, majd a szintén kéthetes pihenő után júliusban elkezdik a közvetlen felkészülést is a 2020/21-s bajnokságra.

Már korábban eldőlt, hogy jövőre is az Elektromos-csarnok lesz a második otthona a kölcsönben szereplő győri nevelésű játékosnak, Pál Tamarának. Természetesen már az említett korosztályos nemzeti együttessel Európa-bajnok, 19 éves irányító is várta, hogy találkozhasson a csapattársaival.

Már nagyon hiányoztak a közös edzések – vallotta be honlapuknak Pál Tamara. – Emlékszem, az első napon csak egy órát edzettünk, rögtön azt kérdeztem: csak ennyi volt? De persze tudom, fokozatosan kell visszaszokni, elsőre tökéletesen az is megfelelt.

Ahogyan az lenni szokott, a hosszabb pihenők után nem egyszerű visszazökkenni az edzésekbe. Nem volt ez másképpen most sem, Golovin mester szerint – ahogyan abban a rutinosabb játékosok is egyetértettek – ilyen hosszú pihenő alaphelyzetben elképzelhetetlen a mai kézilabdában.

Az összes csapattársam a vállára panaszkodott, nekem azzal szerencsére semmi problémám nem akadt – folytatta Tami. – Az első héten megéreztem a könyökömet, de a másodikra már nyoma sem volt, valószínűleg azért, mert a kezem visszaszokott a labdához.

Az MTK Budapest fiatal játékosával nemrégiben készült interjúnkból kiderült, elégedett az első szezonjával, de a következőben még többet szeretne vállalni. Erre szükség is lehet, hiszen a csapat házi gólkirálya, Tóth Eszter Mosonmagyaróvárra szerződött, valakinek pedig be kell töltenie az így keletkezett űrt az irányítóposzton.

Ha ő akarja, és tud úgy teljesíteni akkor ez könnyen előfordulhat – vázolta fel a lehetőségeket Golovin Vlagyimir, aki a juniorválogatottban is együtt dolgozik Pállal, s decemberben még vár rájuk a romániai U20-as világbajnokság. – Egyértelmű, hogy Eszti (Tóth Eszter – a szerk.) távozásával sok gólt veszítettünk, de az elmúlt évek során több kulcsjátékos ment el, és mindig sikerült pótolni őket, megoszlott a teher a játékosokon. Viszont Tami (Pál Tamara – a szerk.) egyik legnagyobb erőssége éppen a góllövés, ezért nagyon örülök, ha úgy gondolja, hogy átveheti ezt a szerepet a csapatban.

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!