Atlétika
Jankovics Dániel

FÖRCH Női Magyar Kupa: Nyolcgólos siker, bejutottunk az elődöntőbe

Publikálva: 2020.02.29 Frissítve: 2020.02.29 Labdarúgás női

Csapatunk magabiztos győzelemmel négy közé jutott a kupában. Hosszú sérülése után Tóth Barbara tétmérkőzésen is visszatért a pályára.

FÖRCH Női Magyar Kupa, negyeddöntő
Soroksár SC–MTK Hungária FC 0-8 (0-5)

Játékvezető: Kiss Anikó Tünde (Molnár Alex, Marozsi Gábor Bence)

Soroksár SC: Pityó – Wittner, Bak, Blayer, Pavlik, Zemplényi (Fejér 46.) – Horkai, Nyéki, Bernhardt (Kővári 65.), Seres – Bognár (Kádár 60.).

MTK Hungária FC: Varga – Nagy L., Turányi, Demeter, Pinczi – Farádi-Szabó (Méry 75.) – Csányi, Nagy Á. – Magyarics (Papp 64.), Pápai (Tóth 58.), Németh.

Gólszerző: Nagy Á. (3., 11., 35. – az elsőt büntetőbő), Pápai (2., 47.), Turányi (38.), Csányi (70.), Nagy L. (87.)

Sárga lap: Bognár (54.)

A DVTK tavaly őszi kiejtése után csapatunk február utolsó napján a másodosztály Nyugati csoportjában 11. helyen álló Soroksár SC vendége volt a Kelen SC sporttelepén a FÖRCH Női Magyar Kupa negyeddöntőjében.

A BVSC-Zuglót, a ZTE FC-t és a Vasas Kubala Akadémiát is kiejtő vendéglátók ellen esélyeshez méltóan kezdtük az összecsapást, előbb a 2. percben Csányi bal oldali szöglete után a hosszúra érkező labdát Pápai Emőke kapásból, jobbal a hálóba lőtte (0-1). Egy minutummal később Csányit buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Nagy Ágnes magabiztosan a jobb alsóba lőtte (0-2).

A 10. percben Németh gólját még les miatt érvénytelenítették, de egy perccel később Nagy Ágnes szerzett labdát a kapuskirúgás után, majd a bal kapufa segítségével a hálóba lőtt (0-3). A negyedik gólunk előtt Nagy Lilla kétszer is közel járt a gólhoz, de egészen a mérkőzés végéig nem járt sikerrel.

A 35. percben Nagy Ágnes megszerezte a mesterhármast, 17 méterről, középről előtt szabadrúgása a jobb alsóban kötött ki (0-4). Az 5-0-s félidei eredményt Turányi Lilla állította be, középhátvédünk egy Csányi-szöglet utáni lecsorgót bombázott a kapuba (0-5).

Az első félidő 2. percéhez hasonlóan Pápai Emőke a második játékrész második percében is betalált, Pinczi védők mögé ívelt labdáját pöckölte el a kimozduló kapus mellett (0-6).

A 70. percben az eddig gólpasszokkal és mesteri labdákkal jelentkező Csányi Diána is feliratkozott a gólszerzők közé, miután Tóth kiszolgálása után ziccerben nem hibázott (0-7).

A végeredményt Nagy Lilla állította be, akinek sokadik kísérlete már utat talált a kapuba. A 87. percben a cseréként beálló Papp Dóra az alapvonalról visszapasszolt labdáját bombázta a léc alá szélsőnk (0-8).

A magabiztos továbbjutás mellett örömteli, hogy hosszú sérülése után a szezon során tétmérkőzésen először Tóth Barbara is pályára lépett csereként.

Folytatás a DVTK elleni bajnoki rangadóval március 17-én, kedden 16:15-től az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. (Fotó: Sajó Dóra)

Varga Attila értékelése: - Örülök, hogy a lányok a kérésemet maximálisan betartották. Profi módon álltak a mérkőzéshez, az első félidőben eldöntötték a továbbjutást, a második játékrészben pedig lehetett próbálgatni dolgokat, melyek a bajnokságba során a hasznunkra lehetnek. Több mindent is sikerült támadásban gyakorolnunk, a védekezés további fejlesztése marad majd az edzésekre. Döntő fontosságú, hogy megfelelő mennyiségű gólt rúgtunk, szép támadásaink voltak, jó teljesítmények voltak a csapatban. Van egy ritmusunk, amivel készülünk az első bajnoki mérkőzésre, ezt most valamelyest átírja, hogy 13 játékosunkat elviszik a válogatottak. Ez másrészről nyilván örömteli is, hogy ennyi futballistát adunk nemzeti csapatainkba. Arra fogunk törekedni, hogy miután a lányok visszatérnek, öt nap alatt tökéletesen felkészüljünk a DVTK elleni rangadóra.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!