Atlétika
Szabó Beatrix

Folytatódott a képzés szabadidős sportolóink számára

Publikálva: 2020.03.10 Frissítve: 2020.03.09 Kajak-kenu

A vízijártasság oktatása volt napirenden a Népszigeten.

Az MTK Budapest felnőtt szabadidős, kajakos, kenus csapat célja, hogy sokoldalú felelős vízisportembereket képezzünk.

Ezért megyünk tengerre, folyóra, tóra, óceánra és nem egyszer vadvízi programra is, hogy tagjaink megismerkedhessenek a különböző módon viselkedő vizekkel, időjárási jelenségekkel, szabályokkal. Így reméljük, hogy számukra olyan komplex ismereteket nyújthatunk, melyekkel önállóan, családdal, vagy barátokkal is biztonságosan élvezhetik a vízisportokat.

Minden tavasszal alapfokú elméleti képzést tartunk a „kézi-hajtású” vízijárművekre vonatkozó vízijártassági ismeretekkel, ahhoz hogy felkészítsük tagjainkat a tavaszi vízreszállásra. Átbeszéljük a Hajózási Szabályzat vonatkozó részét, környezeti és időjárás jelenségeket, amivel edzések, túrák, versenyek során találkozhatnak. Megbeszéljük közvetlen környezetünkben, hogyan közlekedjünk biztonsággal, milyen ruházatban és milyen felszereléssel kell vízre-szállni különböző évszakokban. Így történt ez március első hétvégéjén is.

Idén Horvátországban, Szlovéniában és Portugáliában az óceánon is tervezünk evezni – természetesen a hazai víziprogramok mellett: mint a Szigetköz, Dráva, Duna, tiszai és dunai holtágak, Balaton, Lupa-tó...stb.

Ezeken a helyszíneken, egyesületi tagjaink képzése túrák, táborok és versenyek formájában folytatódik, abban a reményben, hogy meg tudjuk mutatni a vízisportok milyen színessé és érdekessé tehetik életüket.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!