Atlétika
Szabó Beatrix

Folytatódik a roadshow

Publikálva: 2018.12.04 Frissítve: 2018.12.04 Kosárlabda női

Kedden Budapesten lépünk pályára – de szombat után ismét idegenben, az újonc otthonában.

Tovább túrázik az MTK Budapest élvonalbeli női kosárlabdacsapata, az Aluinvent DVTK elleni meccs pályaválasztói jogának felcserélésével ráadásul négymérkőzésesre nyúlt az idegenbeli sorozat, amelynek második állomására kedd este hat órától a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen kerül sor, ahol az NKE-Csata csapata lesz a házigazda.

Az NB I A-csoportjának újonca tényleg új színt hozott a bajnokság küzdelmeibe, amidőn az első öt mérkőzéséből négyet is megnyert, óriási meglepetésre győzni tudott Diósgyőrben, majd hazai pályán egyaránt simán a Cegléd és a BEAC ellen, végezetül Pasaréten is megszerezte a piros jegyzőkönyvet. Persze a lendületben a mélyebb játékoskeret is közrejátszik, a tehetséges fiatalok mellé két külföldi, ráadásul a sportág őshazájából, az Egyesült Államokból származó kosarashölgyet szerződtetett a feltörekvő fővárosi egyesület, amely jelenleg a hatodik helyet birtokolja a táblázaton.

Ennyit a legutóbbi fordulóban szerdán Zalaegerszegen 21 pontos vereséget szenvedő ellenfélről – a mi lányaink is vesztes meccsel hangolódtak a csatára, de ők csak 14 ponttal maradtak alul szombaton Győrben, viszont mivel három nappal később léptek pályára, pontosan ennyivel kevesebb idejük volt felkészülni a budapesti presztízsmérkőzésre, illetve kipihenni magukat. Persze ez az időszak nem a pihenésről szól, meccsdömping van, amelyben most egy olyan összecsapás következik, amelynek mi sem esélytelenül vágunk neki. A csapat tudja, mit akar, tudja, mik a céljai, és azt is tudja, hogy ezek elérése érdekében mit kell tennie.

A győri játék jó alapot nyújthat a jó folytatásra, sikerült kijavítani a játékban a Vasas ellen látott hibákat, Koch Dóra is visszatért, 11 emberünk került a pályára, így talán eléggé megoszlottak a terhek.

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2018. december 4., 18:00

NKE-Csata–MTK Budapest

Ludovika Aréna

Játékvezetők: Frányó Péter, Tóth Cecília, Major Ádám (Bodrogváry Iván)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!