Kézilabda
Andróczki Flóra

Folytatása következik...

Publikálva: 2018.02.23 Frissítve: 2018.02.23 Labdarúgás női

Szombaton és vasárnap a Jet-Sol Liga 12. fordulójának két-két mérkőzésével kezdődik meg a női élvonalbeli bajnokság tavaszi szezonja. A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja ad helyzetjelentést a rajt előtt.

Tizenegy forduló után a Ferencváros meggyőző fölénnyel vezeti a női NB I-es bajnokságot, eddigi tizenegy mérkőzése közül tízet megnyert, és csak egy szombathelyi döntetlen rontja a mérlegét. A Fradi mögött, a felsőházi szereplésre pályázó csapatok közül a 23 pontos ETO FC Győr és a 21 pontos MTK Hungária FC viszonylag biztos lehet abban, hogy sikerül bekerülnie az első négy közé az alapszakasz végén. Az utolsó felsőházi helyért viszont óriási csata lehet a hátralévő három fordulóban: a DVTK-nak és az Astrának 16-16, a Haladás Viktóriának 15 pontja van. A tabellát a 4 pontos Kóka és a pont nélkül álló Újpest FC zárja.

A bajnokság lebonyolítása nem változott az előző idény óta, az alapszakasz 14 fordulóját követően kettéválik a mezőny. A tabella első négy helyezettje a felsőházban, az 5-8. helyezettje az alsóházban folytatja szereplését. Az alapszakaszban szerzett pontokat magukkal viszik a csapatok, és a rájátszás hat fordulóját követően alakul ki a helyosztók párosítása. Az első két helyezett két nyert meccsig tartó aranycsatát kezd, és hasonló rendszerben játsszák le a helyosztó párharcokat a 3., az 5. és a 7. helyért. A bajnokság utolsó helyezettje kiesik, a 7. helyezett osztályozó vívhatja ki a bennmaradást.

A téli átigazolási időszak viszonylagos csendben zajlott, néhány csapatnak azért sikerült komolyabban erősítenie. A címvédő MTK Hungária visszaigazolta a Ferencvárostól az A-válogatott kerettag Nagy Ágnest, valamint megszerezte az Újpest egyik legjobbját, Mátyás Noémit, illetve több korosztályos válogatott játékost (Czellér Dorottya, Csolti Réka, Dorner Dóra) hozott fel az utánpótlásból. A kék-fehérek ugyanakkor hosszú időre elveszítették egy meghatározó játékosukat, Oláh Adriennt, aki a potsdami teremtornán szenvedett nagyon súlyos, azonnali műtétet igénylő sérülést.

Az éllovas Ferencváros egyik korábbi játékosával kötött szerződést, 2014 után ismét a csapatot erősíti a bosnyák válogatott támadó, Amela Krso, aki az SFK 2000 Sarajevo csapatától érkezett. Két fiatal játékossal is bővült a keret, a korosztályos válogatott Csigi Eszter és Pusztai Sára visszaigazolt a kókai fiókcsapatból a Ferencvároshoz. A zöld-fehérek törökországi edzőtáborozással hangoltak a rajtra, a hét elején tértek haza Antalyából.

A téli női teremtornát megnyerő DVTK új támadója, a 24 éves Gabrielle Veldman az Egyesült Államokból érkezett, míg Szőke Nagy Krisztina a távozó Milena Vukovics utódja lesz kapusposzton. A tavasszal NB I-es tagsága meghosszabbításáért küzdő Kóka, rutinos csatár megszerzésével tett lépést célja elérése felé, a 25-szörös válogatott Fogl Katalin érkezett a csapathoz az Astrától.

Az első idei forduló rangadóval kezdődik, a Ferencváros Győrben lép pályára szombaton – az MTK Hungária FC aznap a Kókát fogadja –, míg vasárnap, hasonlóan izgalmasnak ígérkező meccsen a felsőházi rájátszásra hajtó két csapat, a Haladás Viktória és az Astra-4IG-HFC feszül egymásnak Szombathelyen.

A Jet-Sol Liga 12. fordulójának programja:

Szombat:

14:00 ETO FC Győr – Ferencváros
18:00 MTK Hungária FC – Kóka FNLA

Vasárnap:

14:00 Haladás Viktória – Astra
15:00 Újpest FC – DVTK

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!