Atlétika
Krizsán Xénia

Fókuszban az Európa-bajnokság és a kvótaszerzés

Publikálva: 2020.06.20 Frissítve: 2020.06.20 Ritmikus gimnasztika

Már a napi hatórás edzésmunkát is könnyedén el tudja végezni Pigniczki Fanni, klubunk és a válogatott kiválósága, aki eséllyel pályázik olimpiai kvótára.

A világjárvány alatt az egyesületek zöme online végezte a felkészülést, a válogatott pedig otthoni tréninggel és szigorú biztonsági előírások mellett teremben edzett. Most, hogy újranyitottak a termek, a sportolók folytathatják a felkészülést. Egyesületünk sportolója, Pigniczki Fanni, mentálisan és fizikálisan is jó állapotban van, és a 3-4 órás otthoni edzések után hamar visszaállt a járvány előtti, komolyabb terhelésű edzésekre.

A Pigniczki számára az olimpiai kvalifikáció szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró novemberi, kijevi ritmikus gimnasztika Európa-bajnoksághoz igazították a hazai versenynaptárt. A részletek kidolgozása jelenleg is tart – ismertette Tartóczki Zsuzsanna, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség főtitkára. Kiemelte, elsődleges szempont, hogy a hazai versenyek illeszkedjenek a novemberi kijevi kontinensviadalhoz, amelyen Pigniczki Fanni kvótát szerezhet a jövő évi ötkarikás játékokra.

– Miután kiderült, hogy a vírushelyzet miatt őszre került át az olimpiai kvóta szempontjából kiemelten fontos, kijevi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság, mi is átalakítottuk a versenynaptárunkat. A hazai rendezésű nemzetközi versenyek lebonyolítását felfüggesztették, de országos bajnokságokat szeptember-október-november hónapokban tartjuk, ezek a versenyek meghatározott létszámokkal zajlanak le. A részletek kidolgozása még folyamatban van, várhatóan a hónap végére alakul ki a végleges rendszer, ezen dolgozik jelenleg is a technikai bizottságunk.

Forrás: matsz.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!