Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Fiúkat vertek a lányok

Publikálva: 2018.12.12 Frissítve: 2018.12.12 Kosárlabda női

Javarészt fiúkkal kiálló ellenfelekkel szemben az egyik meccsüket megnyerték lányaink a hétvégén.

Budapest Csepel–MTK Budapest 62–29 (14–8, 9–4, fb.: 6–3, 18–2, 15–12)
A csapat tagjai:
Deák Katalin, Heltovics Kincső 8, Szép Szabina 3, Matkovits Alma 2, Ullrich Stella, Ábrahám Emma 1, Ritter Annarose, Takács-Váry Anna 4, Kendelényi Luca 3, Horváth Borsika 4, Mélykuti Maja 2, Mendelényi Zoé 2
Edző: Molnár Róbert

A Gyermek-bajnokság harmadik fordulójának első mérkőzésén a Csepel csapata ellen játszottunk. Nem kezdtünk jól, ellenfelünk 4–0-val nyitott. Az ötödik percben kiegyenlítettünk, de innentől kezdve már csak futottunk az eredmény után. Akadtak jó védekezések, szép támadások, amikor járattuk a labdát, de ezen a napon sajnos nem volt esélyünk nyerni ezzel az ellenféllel szemben.

Molnár Róbert: – Frusztráltnak éreztem a mérkőzés alatt magamat, a lányokat és a szülőket is. Külön-külön sem jó ez, így összeadódva pedig pláne nem. A magam részéről azért volt ez az érzés, mert nem látom még meccseken azokat az edzéseken tanult elemeket, amiket úgy gondolom, már viszontláthatnék a pályán. A lányok részéről tudom, hogy a kemény védekezéssel szembeni sikertelen támadások, illetve a sok technikai hiba volt a frusztráltság oka. Szülői részről is van tippem, de itt kérném őket, hogy próbáljanak higgadtan viselkedni, és példát mutatni a lányoknak. Pozitív megerősítéseket küldeni feléjük, nem pedig fordítva. Hiába várok el tőlük bizonyos viselkedésbeli normákat, ha nem ezt látják kívülről. Tudomásul kell venni, hogy a kosárlabda egy fizikális kontaktsport, amiben előfordulnak elsőre keménynek, durvának tűnő jelenetek, de biztos vagyok benne, hogy tizenegy-tizenkét éves korban senkit sem a szándékosság vezérel. Ha igen, az ellen én fogok elsőként felhördülni! A bírókkal való kommunikáció is elsősorban az ÉN feladataim közé tartozik, szeretném, ha ez továbbra is így maradna. Mindezek mellett természetesen köszönjük a biztatást, a sok támogatást, tudom, hogy néha nehéz pozitívnak maradni, de legyen ez a cél a jövőben.


MTK Budapest–TFSE 41–37 (4–10, 13–7, fb.: 5–3, 8–11, 11–6)
A csapat tagjai:
Deák Katalin 4, Heltovics Kincső 8, Szép Szabina 2, Matkovits Alma, Ullrich Stella, Ábrahám Emma 4, Ritter Annarose 1, Takács-Váry Anna 3, Kendelényi Luca 5, Horváth Borsika 7, Mélykuti Maja, Mendelényi Zoé 7
Edző: Molnár Róbert

Az első mérkőzés csalódottsága benne maradt a lányokban: 0–8-cal kezdtük a találkozót a TFSE csapatával szemben. A második negyedben mutatott játék viszont bizakodásra adott okot, hiszen jól és keményen védekeztünk, utána pedig kiválóan fejeztük be a támadásainkat. A félidőre egalizáltuk az eredményt. A második félidőben végig fej fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó percben döntetlen állásnál az időkérésnél megbeszélteket sikerült végrehajtani, így két pontos támadásunknak hála megnyertük négy ponttal a meccset.

Molnár Róbert: – Szép volt, lányok, ez egy igazi feltámadás volt! Gratulálok nektek, ebből kell energiát meríteni a jövő évi mérkőzésekre!
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!