Atlétika
Nemes Rita

Fesztiválon őrzik a magyar sakkhagyományokat

Publikálva: 2016.11.23 Frissítve: 2016.11.23 Sakk

A Magyar Sakkozásért Alapítvány szervezésében szombaton kerül sor a II. Magyar sakkhagyományokért fesztiválra.

Az alapítvány első versenyét a Nemzet Sportolója, Portisch Lajos 75. születésnapjának megünneplésére rendezte meg, a tornát a régi vetélytársak előtt az ünnepelt nyerte meg. Tavalyelőtt aztán a Generációk csatája keretében – ugyancsak az alapítvány szervezésében – Portisch megmérkőzött Rapport Richárddal, s az akkor 18 éves "kihívó" 3,5-0,5-re győzött.

Idén az MVM Zrt. székházában a „Mester és Tanítványa” versenyen ismét lesz generációs csata (10:00 órától), majd a résztvevők pódiumbeszélgetésen találkozhatnak Portisch Lajos, Ribli Zoltán és Csom István olimpiai bajnok nemzetközi nagymesterekkel, valamint Jr. Héra Imre nagymesterrel, Károlyi Tibor neves szakedzővel, továbbá a 14 éves Kozák Ádámmal. Portisch Lajos parti-bemutatóval is készül, ellenfele Kerényi Miklós Gábor, Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas rendező, színházigazgató lesz.

Tavaly adták át először a Magyar Sakkhagyományokért Díjat, melyet a Magyar Sakkozásért Alapítvány azért hozott létre, hogy megköszönje azok munkáját, akik teljes életpályájuk során a háttérben dolgozva nagyon sokat tettek a magyar sakkhagyományokért. Ebben az évben két személy kaphatja meg a díjat, melyet a Portisch Lajos nemzetközi nagymester által vezetett háromfős grémium ítél oda.

14:00 órától gyermekversenyre kerül sor, továbbá a szervezők szimultánt is tartanak a II. magyar sakkhagyományokért fesztiválon.

Via MTI.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!