Kézilabda
Szőke Szonja

Ferenczy Petra megsérült

Publikálva: 2020.07.28 Frissítve: 2020.07.28 Kézilabda

Kilenchónapos kihagyás várhat ifjú beállónkra.

Női kézilabdacsapatunk fiatal beállója, Ferenczy Petra súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett az együttes  edzésén.

Kettő a kettő ellenit játszottunk az edzésen, letapadt a jobb lábam, és amikor lépni akartam, befelé dőlt, és hallottam a roppanást. Ekkor még nem fájt annyira, simán lejöttem a pályáról – idézte fel az esetet játékosunk.

Nem volt nagy az ijedtség, Petra még különösebb gond nélkül hazament az edzésről, másnap azonban gyanakodni kezdett.

Péntekre sajnos sokat romlott a helyzet, egyre inkább bedagadt a térdem. Bejelentkeztünk MRI-re, és a vizsgálat után mondták, hogy az elülső keresztszalag elszakadt.

Ha minden a tervek szerint halad, akár már a héten meg is műthetik játékosunkat, akire azonban így is hosszú kihagyás vár.

Az orvosok szerint legalább fél évet kell várni, mire elkezdhetek mozogni, és a teljes felépülés valószínűleg kilenc hónapot vesz igénybe.

Petrának a tavalyi volt az első szezonja a felnőttek között, de igen jó benyomást tett Golovin Vlagyimirre és csapattársaira. Posztriválisa, Dakos Noémi így fogalmazott róla korábban:

Tavaly nyáron került fel hozzánk az ifiktől, és ugyan kellett némi idő, hogy hozzászokjon a magasabb tempóhoz, de rengeteget fejlődött a szezon közben. Lelkes, teszi a dolgát, én is igyekszem segíteni neki jótanácsokkal, és ez idővel a meccseken is vissza fog köszönni.

Várunk vissza mihamarabb, Petra!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!