Atlétika
Jankovics Dániel

Felülmúlták a várakozásokat

Publikálva: 2018.08.16 Frissítve: 2018.08.15 Kajak-kenu

Remekül sikerült az augusztus klubunk kajak-kenu szakosztálya számára.

Augusztus 2-5. között Szolnokon rendezték a serdülő, ifjúsági és U23-as kajak-kenu országos bajnokságot. Klubunk versenyzői remekül szerepeltek, 10 érmet szereztek a korosztályos ob-n.

Bíztunk benne, hogy lesz magyar bajnokunk, és lett is: Szellák Szabina négy, Potoniec Zsófi kettő, Bede Bianka pedig egy aranyérmet szerzett – mondta el Balázs Péter, szakosztályvezető. – Egész évben jó formában voltak a versenyzőink, de ez a verseny felülmúlta a várakozásainkat.

A sok kiváló teljesítmény közül kiemelkedik a 15 éves Brüll Alfréd akadémista, Szellák Szabina, aki már a Bulgáriában rendezett ifjúsági vb-n is letette névjegyét.

Szabina serdülőként nyert ifi világbajnokságot Plovdivban, ám ezúttal saját korosztályában kellett indulnia – világított rá a büszke szakosztályvezető. – Kőbán Rita rengeteget foglalkozik vele, remek szakmai hátteret kap, ráadásul a Brüll Alfréd Akadémia támogatása is sokat segít.

A korosztályos ob után alig egy héttel már az egyetemisták és főiskolások világbajnokságán álltak rajthoz klubunk tehetségei. Itt újabb két medállal bővült a gyűjtemény: Gecse Márton ezüst-, Sólyom Dóra és Somogyi Szilvia aranyéremnek örülhetett.

– Gecse Marciék ezüstérmére K4 500 méteren – amely immár olimpiai szám – nem is igazán számítottuk, Plovdivban az ötödik helyen végeztek. Sólyom Dóriék K4 200 méteren nyertek, és bár itt is rendkívül erős volt a mezőny, bíztunk benne, hogy ez sikerülhet.

Hiába azonban a nagyobbnál nagyobb sikerek, egyelőre nem dőlhetnek hátra kajak-kenusaink.

Az U23-as versenyzőink a felnőtt ob-re készülnek, örülnénk, ha a döntő összejönne nekik, vagy ha esetleg pontot is szereznének – ez utóbbi az egyesület pontverseny miatt is fontos lenne. Az ob után még a Red Bull Vízisprinten rajthoz áll Szellák Szabina és Kállai Róbert Gida, aztán szeptember közepén irány a Poznańban rendezett olimpiai reménységek versenye.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!