Kézilabda
Szőke Szonja

Felőrlődtünk

Publikálva: 2018.10.07 Frissítve: 2018.10.07 Kosárlabda női

PEAC-Pécs-MTK Budapest 76-47 (12-15, 26-11, 18-10, 20-11)

Statisztikai lap

Jól kezdtük a meccset a pécsiek otthonában, hiszen az első negyedben hárompontos előnyt szorgoskodtunk össze (12-15). A második tíz perc a hazaiaké volt, 15 ponttal voltak eredményesebbek a mieinknél. A harmadikban 7, a negyedikben 9 ponttal dobtak többet a pécsiek, így a vége: 29 pontos hazai siker.

A mérkőzés során a hazaiak dobószázaléka 44.9, a mieinké 32.8 volt. 14 alkalommal próbáltunk hárompontost dobni, ebből 5 volt sikeres, míg a duplák esetében 44/14 az arány. Ötször kísérletezhettünk büntetővel, ebből 4 pontot szereztünk.

Czirják Noémi 9, Szabó Flóra és Hegedűs Janka 8-8 ponttal járult hozzá a csapat teljesítményéhez.

Vezetőedzőnk, Nagy Dóra, a találkozó után így értékelte a látottakat: – Jól kezdtük a meccset. Nem játszottunk hibátlanul, de az első negyedet megnyertük. Úgy éreztem, hogy a szünetre összejött 12 pontos különbség sem volt vészes. Pont jókor jött a félidő, mert megállította a pécsi rohamokat, pontgyártást. A harmadik negyedben volt a legnehezebb az életünk, mert öt perc alatt ránk pakoltak tíz pontot. Itt már nem működött, amit megbeszéltünk, hogy kontrollált legyen a játékunk, és csak igazi helyzeteket dobjuk el, mert ha nem, akkor ezt megbüntetik, és így is lett. Ebben felőrlődtünk, mert a helyzeteink nem mentek be, és ezekből sok pontot dobott az ellenfél. Ettől kezdve, kicsit fel is adtuk, mert az edzőmeccseken ilyen szakaszok nem voltak, így erre is treníroznunk kell magunkat. Ez volt az első bajnokink, és nem is könnyű ellenféllel kezdtünk, de ez nem baj, mert két hét múlva játszunk a BEAC ellen, s nekünk az nagyon fontos meccsünk, akkor kell a legjobb formánkat hoznunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!