Karate
Sterck Laura

Felnőttkorba lépett (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.09.16 Frissítve: 2019.09.15 Tenisz

Az Australian Open-győzelem mindent visz, de a New York-i elődöntővel sem lehet elégedetlen az elmúlt évben párosban remeklő Nagy Adrienn. A 18 esztendős teniszező az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott.

Szép, eredményes juniorkarriert zárt le a nemrégiben véget ért US Openen Nagy Adrienn. A 18 éves teniszező egyesben egy bravúr után a második fordulóban búcsúzott, párosban pedig a japán Kavagucsi Nacumival – akivel januárban az Australian Openen diadalmaskodott – egészen az elődöntőig menetelt.

– Egyesben nagyon örültem, hogy az első körben, nagy csatában legyőztem a kiemelt orosz lányt, utána viszont nem játszottam jól, ezért csalódott voltam. A páros aztán megint kárpótolt, jól játszottunk, az elődöntő nagyon szoros csata volt, talán a szerencse hiányzott. De azért nem rossz ilyen eredménnyel búcsúzni a juniorévektől.

Az elmúlt hónapokban a US Openen kívül is többször örülhetett sikernek a párosviadalokon. A párizsi elődöntő mellett az év elején megnyerte az Australian Opent, múlt év decemberében pedig a szintén rangos floridai versenyen, az Orange Bowlon is győzött.

Nem is kérdés, az Australian Open-siker az mindent visz, hiszen mégiscsak Grand Slam-tornát nyertünk meg akkor. Arról nem is beszélve, hogy testközelből láthattuk a legnagyobb sztárokat, s kiderült: ugyanolyan emberek, mint mi. Akad néhány egyesverseny is, amire büszke vagyok, ahogyan arra is, hogy az első húszban is szerepeltem a világranglistán. Azt gondolom, a reális célkitűzéseket sikerült teljesítenem.

Az MTK Budapest üdvöskéje mind a négy Grand Slam-helyszínt végigjárta az idén, s nem titkolt célja, hogy ez a jövőben a felnőttek között is összejöjjön neki. Persze, addig még nagyon hosszú út vezet.

Fizikailag biztosan sokat kell javulnom, és a bár a szervámon az utóbbi időben rengeteget dolgoztunk, még azon is van mit csiszolnom. Nehéz lesz az átlépés a felnőttek közé, de előnyt jelenthet, hogy immár csak ezekre a tornákra kell koncentrálnom. Évközben többször előfordult, hogy a junioresemények után már nem maradt energiám rájuk.

Vagyis elkezdi pályafutása nagybetűs részét a junior Grand Slam-bajnok teniszező, aki már azt is tudja, az első éve után mivel lenne elégedett.

Ha minden úgy sikerül, ahogyan azt elterveztem, és a játékom is abban az ütemben javul, akkor megcélozhatom az első ötszázat a világranglistán, az első lépés ez lehet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!