Atlétika
Szabó Beatrix

Feljutottunk! (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.04.29 Frissítve: 2018.04.29 Labdarúgás

Jövőre újra az OTP Bank Ligában játszhatunk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Gyirmót FC Győr 1-0 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1384 néző

Vezette: Nagy Róbert (Veizer, Bornemissza, Márkus)

Gólszerző: Kulcsár (25.)

Sárga Lap: Kanta (23.), illetve Villám (65.)

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Balogh, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik (Bori, 88.), Kanta (Vass Ádám, 76.), Borbély, Kulcsár (Gera, 68.) – Schäfer, Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gyirmót FC Győr: Rusák – Achim (Czár, 56.), Lázár, Szilvási, Présinger – Kiss Máté, Varga (Szalánszki, 82.) – Villám, Nagy Patrik (Horváth Roland, 56.), Sandal – Paku

Vezetőedző: Szepessy László

A Merkantil Bank Liga 32. fordulójában a Gyirmót FC Győr együttesét fogadtuk, a tét pedig a feljutás volt. Jobban kezdtük a találkozót, mint a sárgamezes gyirmótiak, és már a 6. percben megszerezhettük volna a vezetést: Kanta ugratta ki Kulcsárt, aki egy az egyben vihette Rusákra, azonban a kapus lábbal hárított.

Az első vendéglehetőség két perccel később adódott, de Présinger távoli kísérlete nem okozott gondot Szentpéterinek.

A 15. percben Lencse tört be a tizenhatoson belülre, majd az alapvonal felé vitte a labdát, de Szilvási akasztotta, jöhetett a büntető. A labda mögé a sértett állt oda, Rusák viszont hárította a jobb alsóba tartó lövését, maradt tehát a 0-0.

Tíz perccel később már sikerült megszerezni a vezetést: Lencse gurított vissza a bal oldalról Kulcsárhoz, akinek a középre tartó lövése Rusák kezéről a kapuba pattant. Két perccel később megduplázhattunk volna, az előnyt, azonban Lencse pazar sarkazása után Deutsch jobb lábbal a kapufát találta el.

A 40. percben ismét betalálhattunk volna: Katona vezette rá a hazai védelemre kontrából a labdát, majd remekül ugratta ki Kulcsárt, akinek a Lencse felé passzolt beadását az utolsó pillanatban fülelte le a hazai védelem. A félidő vége előtt Szentpéteri újabb távoli Présinger bombát hárított magabiztosan, majd Nagy Patrik lőtt húsz méterről – centikkel – a kapunk fölé, így egygólos előnyből várhattuk a folytatást.

A második játékrészt tanári támadással kezdtük: Kulcsár kapott remek indítást Schäfertől, a beadásra Vass Patrik érkezett, de fejese fölé ment. A második félidő első komolyabb Gyirmót sansza Szilvási előtt adódott, de a hátvéd fejesét szép mozdulattal hárította Szentpéteri.

Egy perccel ezután Kanta adott kitűnő labdát – gyorsan elvégzett szabadrúgásból – Lencsének, azonban ez a helyzet is kimaradt. Rögtön ezután Schäfer szolgálta ki Kulcsárt, de ez a ziccer is a kapu mellett kötött ki.

A 67. percben újabb távoli Gyirmót bomba következett, de Kiss Máté próbálkozása a kapufáról fölé pattant. Az utolsó húsz percben jelentősen csökkent a helyzetek száma: a mieink szervezetten védekeztek, a Gyirmót pedig nem talált fogást rajtunk.

A 90. percben Lencse adhatta volna a kegyelemdöfést, amikor kontra után vihette ziccerben a labdát Rusákra, de emelését védte a kapus.

A kihagyott helyzet aligha zavarja majd Lencsét, hiszen a hajrában sem kaptunk gólt, így immáron biztos, hogy jövőre újra az NB I-ben játszhatunk.

Feczkó Tamás: – A mai sikert annak köszönhetjük, hogy egységes és jó csapatunk van. A srácok nagyon szerették volna megnyerni a találkozót. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és mégis egy szerencsés gól kellett ahhoz, hogy megnyerjük a találkozót és feljussunk. Az egész éves munkát szeretném kiemelni: ha valaki kiesett, mindig volt, aki segített és mindig más tudta átlendíteni az együttest a holtponton.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!