Kézilabda
Porobic Zoé

Félévértékelő Vogyicska Bálinttal

Publikálva: 2016.12.28 Frissítve: 2016.12.27 Labdarúgás

Lezárult az OTP Bank Liga 2016/17-es idényének őszi szezonja, így ismét félévértékelő beszélgetésre hívtuk az MTK Budapest labdarúgóit, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva tekintsük át a csapat mögött hagyott időszakot. A feltörekvő tehetség, Vogyicska Bálint segít nekünk a visszatekintésben.

– Hogyan élted meg, milyennek láttad a csapat őszi szezonját?

– Nyilván mindenki szeretne előrébb végezni a bajnokságban, így nem túl vidám ránézni a tabellára, de úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetünk nem tükrözi hűen a valós tudásunkat.

– Mennyire vagy megelégedve a saját teljesítményeddel?

– Nem mondhatom, hogy teljesen elégedett vagyok, ezt akkor merném kijelenteni, ha dobogón telelnénk, és nem a kiesőzónában. A helyzetkihasználásomon sokat kell még javítani, mert majd minden meccsen megvolt az esélyem, hogy gólt szerezzek, mégis csupán egyszer találtam a hálóba.

– Számodra melyik volt az „ősz meccse”, vagy az „ősz pillanata”?

– A debreceni meccset emelném ki a Nagyerdei stadionban, hiszen ott szereztem meg az első NB I-es gólomat, de az első Örökrangadó is emlékezetes marad számomra főleg, hogy győzelemmel végződött.

– Mennyire leltetek otthonra az Új Hidegkuti Nándor Stadionban?

– Az új stadion sok pozitív változással járult hozzá a csapat életéhez. A pálya nagyon jó, az öltöző tágas, minden nagy szép. Megad mindent, ami a mai modern futballhoz szükségeltetik.

– 19 forduló után tizenegyedik, azaz kieső helyen áll az MTK Budapest. Ez inkább gúzsba kötheti a lábakat tavasszal, vagy plusz motivációt jelenthet a keretnek?

– Nem gondolnám, hogy a bajnokság végén a kiesés ellen kellene küzdenünk. A csapat van olyan erős, hogy a maga erejéből kilábaljon ebből a helyzetből. Mindenki helyén tudja kezelni a dolgokat, megteszünk mindent, hogy nyugodtabb tavasza legyen a szurkolóknak, mint amilyen az ősz volt.

– Szerinted min kell változtatnunk, hogy év végén ne kelljen izgulnunk a kiesés miatt?

– Reméljük a szerencse jobban mellénk áll majd, mint idáig, de a helyzetkihasználásunkon mindenképp javítanunk kell, hiszen a focit gólra játsszák. Ha ebben javulunk, szépen lassan elindulunk felfelé a tabellán.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!