Tenisz
Fucsovics Márton

Félévértékelő Demjén Patrikkal

Publikálva: 2018.01.09 Frissítve: 2018.01.09 Labdarúgás

Első helyen várja csapatunk a Merkantil Bank Liga 2017/18-as idényének tavaszi folytatását. A sikeres őszi szezon letéteményeseit félévértékelő beszélgetésre hívtuk, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva tekintsenek vissza az elmúlt időszakra. Most fiatal kapuvédőnk, Demjén Patrik válaszait olvashatják.

– Új csapat állt össze, új edzői gárda érkezett nyáron. Milyen most ehhez a közösséghez tartozni?

– Nagyon jó közösség alakult ki, amelynek minden tagja tesz a közös sikerekért. Fantasztikus együtt készülni, edzeni, játszani a mostani csapattársaimmal.

– Hogy láttad a csapat őszi szereplését? Többet vártál magatoktól, esetleg túlszárnyalta a gárda az előzetes várakozásaidat?

– Szerintem bátran elmondhatjuk, hogy nagyon jól sikerült ez a félév, hiszen vezetjük a tabellát, bent vagyunk még a kupában és veretlenek vagyunk az Új Hidegkuti Stadionban. Ennél jobb csak akkor lehetett volna az ősz, ha veretlenek maradunk, de ne legyünk telhetetlenek.

– Mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel?

– Kicsit többet vártam magamtól. Nem bontakoztam ki annyira, amennyire szerettem volna, sokkal több van bennem, amit tavasszal szeretnék megmutatni. Azért gyakorlok minden nap, hogy még jobb legyek, amihez sok segítséget kapok. Hiszek abban, hogy az elvégzett munka visz előre engem és a társaimat is.

– Szerinted melyik volt az „ősz meccse”, vagy mi volt az „ősz pillanata”?

– Nehéz kiemelni ilyet. A sajátom az volt, amikor debütálhattam a saját stadionunkban, annál jobb érzés egyszer sem töltött el ősszel. A csapat szempontjából felemelő pillanat volt az a gólöröm, amikor közösen tisztelegtünk Báló (Borbély Bálint – a szerk.) édesapja emléke előtt. Ez is bizonyította, hogy ebben a csapatban mindenki számíthat a másikra, közösen nagyon erősek vagyunk.

– A tabellán elfoglalt pozíciónk már nem lehet jobb, de esetleg van valami, amiben javulnunk kell a tavaszi szezonra?

– Mindig van min javítanunk, ezért dolgozunk minden héten és minden egyes edzésen.

– Talpon van még a csapat a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig a nagy előny ellenére sem dőlhettek hátra Feczkó mestert ismerve. A két sorozatban milyen eredményt vársz, mivel lennél tökéletesen elégedett a nyári záráskor?

– Mindenki törekszik a maximumra, így tökéletes egyértelműen az lenne, ha megnyernénk a bajnokságot és a kupát is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!